-
E-Haciz Kaldırma
Herkese kolay gelsin Ekim 2015 de çalıştığım yere haciz geldi banka hesaplarınada E-Haciz konuldu ben bu icralık borcu Mart 2016 da bitirdim ve e-devlet sitesinden de kalktı ama Eylül 2016 tarihi itibariyle hala banka hesaplarımda e haciz olduğu görülüyor Kasım ayında ben bunun peşine düştüm icra müdürlüğünü aradım avukatla görüşmemei istediler avukatlık bürosunu aradım bugün yarın bugün yarın sürekli oyaladılar beni bankaya e haciz kaldırma yazısını göndereceklerini söylediler hatta bende posta pul parası aldılar bugün tam 1 ay oldu hala bankalara gelen yazı yok telefonlarıma bakmıyolar açtıkları zamanda ismimi duyunca kapatıyorlar bu konuyla ilgili ne yapabilirim nasıl bir hukuki yol izlerim acaba
-
Cevap: E-Haciz Kaldırma
Merhaba. Borcunuzu bitirdiğinizi ve icra dosyanızın uyap sisteminden kapanarak, e-devletten de düştüğünü belirtmişsiniz. Malesef uyap ile bankalar arasında entegrasyon şu an itibariyle mevcut değil. Yani icra dosyanızın uyaptan kapanması bankalara müzekkere ile gönderilen 89/1 veya banka haciz müzekkerelerini iptal etmiyor. Bu nedenle size tavsiyem, kapanan dosyanızın bulunduğu icra dairesine giderek gerekirse ilgili bankalara fek müzekkerelerinin yazılması için talep açıp her banka için 5,10 TL posta pulu vererek veya ilgili icra dairesinin emanet hesabına 6 TL e-tebligat fek masrafı yatırarak, icra dairesi başka bir ilde ise en yakın icra müdürlüğünden muhabere yoluyla talep açarak ve masrafını vererek hacizleri kaldırmanız olacaktır. Avukat veya avukat elemanları yoğunluktan müzekkereleri gönderememiş veya gözden kaçırmış olabilirler.