Cevap: dolandırıldım acil yardım
Her Vatandaşın Dava açma hakkı bulunmaktadır.
Havale yaparken açıklamada Bağış Hibe yazılmışsa bir şey yapamazsınız
Eğer dolandırıldığınızı düşünüyorsanız Savcılığa Suç duyurusunda bulunun
Veya Noterden gidip İhtarname çekin Parayı ödemesini aksi taktirde Suç duyurusunda bulunacağınızı
öncelikle cevabınız için teşekkürler
noterden ihtihar çekme ücretlimi ücretliyse ne kadar?
2. sorum ihtiharname çekildiğinde ne gibi bi yaptırımı var karşı tarafa herhangibir süresi varmıdır bu evrağın hukuk sürecinde
- - - Updated - - -
öncelikle cevabınız için teşekkürler
noterden ihtihar çekme ücretlimi ücretliyse ne kadar?
2. sorum ihtiharname çekildiğinde ne gibi bi yaptırımı var karşı tarafa herhangibir süresi varmıdır bu evrağın hukuk sürecinde...
Noterden İhtarname çekmek ücretli olup tahminen 100.150 TL arasıdır Normal posta olursa Aps olursa aps ücreti ayrıca alınır.
Karşı tarafın ödeme yapması için diyelimki 15 gün süre yazdırın.
Sonra Savcılığa gidip İhtarda çektik Paramızı ödemedi dersiniz Benim düşüncem bunlar
Davanızda Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız,Bir Avukat dan destek alınız Dilekçenizde Mahkeme Masraflarını Avukatlık Ücretini Karşı tarafa bırakılmasını istersiniz
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Noterden İhtarname çekmek ücretli olup tahminen 100.150 TL arasıdır Normal posta olursa Aps olursa aps ücreti ayrıca alınır.
Sonra Savcılığa gidip İhtarda çektik Paramızı ödemedi dersiniz Benim düşüncem bunlar
Davanızda Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız,Bir Avukat dan destek alınız Dilekçenizde Mahkeme Masraflarını Avukatlık Ücretini Karşı tarafa bırakılmasını istersiniz
1-Alacak verecek işleri ile savcılık ilgilenmez. Dolandırıldığı konusunda kanıt gerek.
2-Avukat ücretini karşı tarafa bırakmak diye bir şey yoktur. Ancak avukatınızla sizden ücret almaması konusunda anlaşabilirsiniz. (Öyle bir avukat bulursanız bana da haber verin :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
muratmurat1 rumuzlu üyeden alıntı
Benim önerim ilamsız icra takibi yapmak. Bunun için bir avukattan yardım isteyebilirsiniz. Ancak ödeyeceğiniz paranın ne kadarını geri alıp ne kadarını alamayacağınızı avukatınızla güzelce konuşup kağıda dökün.
Öncelikle ahlaken sizin yaptığınız da çok doğru bir şey değil. Sizin bu yolla memur olmanız, belki hak etmiş başka bir kişinin memur olamamasına yol açacaktı.
İşin hukuki boyutuna gelecek olursak, ortada bir dolandırıcılık var. Bunu kanıtlayabiliyorsanız, savcılığa gidin suç duyurusunda bulunun.
1-Alacak verecek işleri ile savcılık ilgilenmez. Dolandırıldığı konusunda kanıt gerek.
2-Avukat ücretini karşı tarafa bırakmak diye bir şey yoktur. Ancak avukatınızla sizden ücret almaması konusunda anlaşabilirsiniz. (Öyle bir avukat bulursanız bana da haber verin
Hocam soru sahibi dolandırıldım deyince Savcılığa Suç duyurusunda bulunmasını yazdım.
Avukatlık ücretine gelince Vekalet ücretinden kastım
Eksiklerimizi ve yanlış beyanlarımızı Takip ettiğiniz için Teşekkür ederim
Saygılarımla.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ahlaken sizin yaptığınız da çok doğru bir şey değil. Sizin bu yolla memur olmanız, belki hak etmiş başka bir kişinin memur olamamasına yol açacaktı.
İşin hukuki boyutuna gelecek olursak, ortada bir dolandırıcılık var. Bunu kanıtlayabiliyorsanız, savcılığa gidin suç duyurusunda bulunun.
Hocam öncelikle yaptığımız şeyin yanlış olduğunu biliyoruz zaten istemedipimi adama defalarca söyledim oda olmaz girdik bu yola artık dedi sonunda oyalaya oyalaya bu tarihlere geldik bende kimsenin hakkını yemek istemediğimden istemiyorum zaten elimde kanıtım var mesajlaşma dekont ve beni aradığı zamanlar mevcut dava acılsa ses kayıtları operatörden alınır zaten durum bu dava açsam ben suçlu olurmuyum mahkeme karşısında benm kafamı karıştıran bu.
Çok yanlış yerlerdesiniz.
Dava açılınca bir de operatörden ses kaydı alınır zaten demişsiniz.Daha önce sizin yada karşı tarafın telefonu mahkeme kararıyla dinlenmiyorsa alınabilecek tek şey kim kimi saat kaçta aradı ne kadar süre konuştu.Türkiyede 80 milyonun her saniye yaptığı milyonlarca telefon görüşmesinin de içeriğinin kaydedildiği bir yer yok.
Savcılığa gitseniz tahminim savcı biraz kızar böyle yanlış bir işe girdiğiniz için elinizdeki kanıtları da yeterli bulmazsa ki çok yüksek ihtimal bakın işinize der.Yaptığınız yanlışın cezasını 3 bin TL kayıpla çekmiş gözüküyorsunuz.Hukuken ispat sorunu nedeniyle çok bir şey çıkacağını sanmıyorum.