Ödeme emri geldi fakat borç doğru değil ?
Merhaba,
Aidat yakıt borcumdan dolayı bugün Örnek 7 adında ödeme emri geldi. İtiraz etmek istiyorum ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini sizlere danışmak istedim.
Ödeme emrinde Ana para 1630 TL + 300 Faiz + Masraflar 2200 TL gibi bir rakam var.
Fakat,
Ödeme emri 1 Aralık 2016'da oluşturulmuş.
Bina girişindeki aidat tablosunda borcum 1000 lira görünüyordu güncel ya da değil emin değilim. Ben 28 Kasım günü, elime geçen 700 lira civarı gibi bir paradan sonra en azından aidatın yarısını ödeyeyim diyerek 500 lira aidat hesabına yatırdım. Öncesinde veya sonrasında yönetimle aramızda hiçbir konuşma geçmedi. Borcunuzu ödeyin, veya tamamını ödeyin icraya veririz gibisinden.
Bina girişindeki tablo güncel olsa da olmasa da ödeme emrindeki tutar doğru değil. Ben kısmen de olsa ödeme yapmış olmama rağmen 3 gün sonra hiç ödeme yapmamışım gibi ödeme emri oluşturulmuş. Faizi ve masrafları da cabası olmuş.
Şuan nasıl bir yol izlemem gerekir?
İcra dairesine gidip yazılı mı sözlü mü itiraz etmeliyim? Yaptığım ödemenin görüntüsünü eklememin faydası olur mu? Veya girişteki tablonun görüntüsünü?
Bir tökezleyip düşersen tekmeleyen çok oluyor be. Bunlar hep https://www.hukuki.net/showthread.php...Hesabina-Bloke konusunda paylaştığım bloke olayının meyveleri. O parayı bloke ettiler. Bir kolaylık edin dedim etmediler. Öyleyse çekin taksitlendirme başlatalım dedim. Tamam dediler ama çekmediler. Ne çektiler ne de bana yar oldu. O kuracağım küçük iş yalan oldu, üzerine de böyle rutin ödemelerim aksadı.
Cevap: Ödeme emri geldi fakat borç doğru değil ?
Evet net hesapla 635 olması gereken borç ödeme emrinde 1625 TL + Faiz + Masraflar olarak görünüyor.