Mükerrer Kredi Kartı Çekiminin İadesi 45 gündür yapılmıyor
Merhabalar,
Ünlü bir alışveriş sitesinden 329 TL lik 1 adet ürünü kredi kartına tek çekim ile aldım. Alış verişi tamamlarken de sadece 1 kez SMS ile gelen şifreyi girmeme rağmen kredi kartımdan mükerrer (çift) çekim yapılmış. Banka ile görüştüğümde bu konuda teyit aldım ve nitekim de ekstreme zaten yansıdı. 21 Ekim tarihinde (45 gün önce) yapılmış bu alışverişin iadesi ilgili firma tarafından halen yapılmadı ve sürekli oyalanıyorum. 1 hafta önce de iadeli-taahhütlü dilekçe gönderdim. Ve halen bir gelişme yok.
1 - Bu ücretin iadesini faizi ile geri alabilir miyim ?
2 - Bu konuda Tüketici Hakem Heyetine mi gitmeliyim? Yoksa İhtarname mi göndermeliyim (astarını geçer mi)? Ya da dava mı açmalıyım.
Firma ile baya bir restleştik mümkün olan en hızlı çözümü uygulamak istiyorum.
Cevap verebilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar, kolay gelsin.
Cevap: Mükerrer Kredi Kartı Çekiminin İadesi 45 gündür yapılmıyor
Bankaya chargeback başvurusu yaptınız mı?
Yapmadım ve ilk kez sizden duydum. Bu yolla geri ödeme alınabilir mi?
Siz söyleyince nasıl birşey olduğunu araştırdım, madem böyle bir yol var durumumu bankaya anlattığımda beni bu konuda bilgilendirmesi gerekmez miydi ?
Gerekirdi ama ülkede işini doğru dürüst yapan kaç kurum var?
Kredi kartınızın bankasına gidip durumu anlatın. Karşı tarafın yardımcı olmadığını, chargeback istediğinizi belirtin. Size bir dilekçe yazdırırlar. Sonrası bankayla karşı taraf arasında.
Teşekkürler, paşalar 45.gün iade ettiler sağolsunlar. Ama söylediğinizi öğrenmem iyi oldu. Keşke ilk tavrım hemen bu olsaydı belki de çok daha hızlı çözülürdü.
Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.