Abinin borçları yüzünden eve haciz gelmesi
Merhaba, abimin borçları yüzünden sürekli bankalardan, avukatlardan telefon geliyor. Abim bizimle yaşamıyor. Bekar. yurt dışında yaşıyor. Ev babamin evi. Buna rağmen eve borç kağıtları geliyor ve sürekli arayarak deyim yerindeyse taciz ediyorlar. Babam emekli, annem ev hanımı. Durumumuz orta halli. Bir de kız kardeşim var, onu bile arıyorlar sürekli. Odemezsek eve haciz geleceği söyleniyor. Annem babam yaşlılar ve çok mutsuzuz. Ne yapacağız bilmiyoruz. Gerçekten eve haciz gelir mi ? Yasal yol nasıl işliyor? Yazmam gereken başka bilgi lazımsa yapabilirim. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim..
Cevap: Abinin borçları yüzünden eve haciz gelmesi
sevgili kardeşim, burdakilerin (çoğunun) buna cevap vermeyeceklerini düşünüp sana cevap yazmak istedim çünkü onlar sisteme şirin gözükmek isterler hep, sorsan birinci sınıf hümanistlerdir (sözde) ama mantaliteyi asla bozmayacak kadarda BU dünyaya çok yakışan insanlardır... umarım ağabeyin en kısa zamanda borcunu öder sonuçta borçlu olmuş birkere bu hoş bir durum değil, eğer adres kayıt sisteminde ağabeyin ikamet adresi bahsettiğin ev ise alacaklı tarafın-vekillerinin o adresle ilgili işlem yapma haklarının var olduğunu biliyorum. haciz yapmamaya insanları zorda bırakmamaya çalışıyorlar diye biliyorum, bu konuda internetten biraz araştırma yap içini rahatlatır. aramalar konusuna gelince çok kafanıza takmayın o arayanlar genelde hukuk bürolarının fiziği düzgün olmayan.. bkz. http://www.hukukihaber.net/fizigi-du...kale,4318.html genelde asgari ücretli elemanları, itici tavırları aslında hayatın onlara yaptığı baskıdan yoksa size bir tavırları olduğunu sanmıyorum ara diyorlar arıyor.. hal hatır sorun, buda geçer, güzel günler göreceğiz gibi sözler söyleyin.. mutlu kalın...