Maaşımı geç ödeyen işyerime İhtarname çektirdim. Yine de ödemiyor. Ayrıca işyeri bir şirketle ortak olup taşınıyor. Ne yapmalıyım?
Maaşımı geç ödeyen işyerime İhtarname çektirdim. Yine de ödemiyor. Ne yapmalıyım?
Ocak ayı maaşım içerde duruyor. Ekim ayı maaşımın yarısı duruyor.
Yılsonu itibaren silivride bir firmanın bünyesine girip ortak olacak. Eski firma adı kalmıyor.
İhtarname çektik maaşları alabilmek için, veremiyorlar. Maaşları, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatını taşındıktan sonra Nisan ayına kadar taksit taksit öderim diyor. Fakat resmi belge olmayınca güvenmiyoruz.
Nasıl bir yol izleyelim?
Teşekkürler
Cevap: Maaşımı geç ödeyen işyerime İhtarname çektirdim. Yine de ödemiyor. Ayrıca işyeri bir şirketle ortak olup taşınıyor. Ne yapmalıyım?
Cevap: Maaşımı geç ödeyen işyerime İhtarname çektirdim. Yine de ödemiyor. Ayrıca işyeri bir şirketle ortak olup taşınıyor. Ne yapmalıyım?
Alıntı:
Uhdud rumuzlu üyeden alıntı
Maaşımı geç ödeyen işyerime İhtarname çektirdim. Yine de ödemiyor. Ne yapmalıyım?
Ocak ayı maaşım içerde duruyor. Ekim ayı maaşımın yarısı duruyor.
Yılsonu itibaren silivride bir firmanın bünyesine girip ortak olacak. Eski firma adı kalmıyor.
İhtarname çektik maaşları alabilmek için, veremiyorlar. Maaşları, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatını taşındıktan sonra Nisan ayına kadar taksit taksit öderim diyor. Fakat resmi belge olmayınca güvenmiyoruz.
Nasıl bir yol izleyelim?
Teşekkürler
Çektiğimiz ihtarnamenin de günü dolduktan sonra İşveren 2 aylık maaşımızı vermeden (kıdem ve ihbar da dahil) bizi (beş çalışan işçi) işten kovdu.
Şu noktadan sonra nereye başvurmalıyız?
Meselemizi bir avukata alacağımız karşılığında devredip paraya çevirmemiz mumkun mu?
Alıntı:
Uhdud rumuzlu üyeden alıntı
Meselemizi bir avukata alacağımız karşılığında devredip paraya çevirmemiz mumkun mu?
Bundan kastınız tam olarak nedir?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bundan kastınız tam olarak nedir?
Mesela benim işyerinden alacağım avukatın hesaplamasına göre kesin kazanır ve net 25 bin lira ise, Mesela;
davamı bir avukata vekaletimi vererek 15 bin lira karşılığında kendisine davamı verib, dava sonunda davadan kazanacağı tüm alacaklarımı kendisine devredebileceğim bir avukat bulabilir miyim diye sordum. Böyle bir avukat olavileceği hakkında duyum almıştım.
---
Dün avukata başvurduk ve işyerine dava açacağız. Sanırım öncelikli olarak icra takibi (tam adını bilmiyorum) bir dava açacak kısa sürsün diye. Çünkü işyeri ile aramızda ihtilaflı hiçbir şey olmadığını söyledi. Sadece işyerinin parası olmadığı için süre kazanmak için mahkemeye gitmemizi istediğini söylemişti ki bu konuda avukat haklıydı. Eğer işyeri itiraz ederse % 20 cezalı olarak fazlasıyla alabileceğimiz normal dava yeniden açılacağını söyledi.
Gittiğimiz bu yol uygun mudur? Yoksa başka hangi yolu takib edebiliriz?