Çocuğumun velayetini almak istiyorum
sevgili avukat lar...değerli hizmetleriniz için teşekkür ederim....
eşimle 25.11.2006 da resmen boşandık 2 çocuğumuzun büyük erkek(11) bana küçük erkek(5) anneye verildi. hafta sonları karşılıklı çocuklARIN ANNE VE BABADA KALMASI KOSULUYLA .. yalancı şahitleri benimde şahit gretirmememden ötürü kusurlu taraf olarak bn secildim... 200 anneye 100 çocuğa toplam 300 nafaka ile boşandık..oysaki ayrıldığım bayan internet aracılığı ile tanıştığı bri için bu yola girdi ve tüm eşyaları çaldı ve ayrıldık...şimdi o internet aracılığı ile tanıştığı insanla antepte imam nikahlı yaşıyor.. o kişide resmi evliçoluk cocuk sahibi insan...eşini babasının evine yollamış...fakat ben çocuğumun hayatından ve pisikolojisinden son derce endişeliyim...bende kalan oğlum kardeşini son derece özlüyor ve psikolojik deprasyonlara giriyor eminim kücük yavrumda aynı şekilde ... benden baskı ile soğutulmuş durumda...
şimdi soruyorum ben yavruma kavuşabilirmiym...ben istanbulda İKAMET EDİYORUM... o insanların antepte yaşadıklarını ve adreslerini öğrendim... bu konuda bana yardımcı olun lütfen .....işleinizde alah kolaylık versin ...sağ oolun...
Cevap: Çocuğumun velayetini almak istiyorum...
sana bir önerim olacak masraflı olabilir dedikleriniz doğru ise bunu noteri alarak belgelendiriniz ve bu belgeyle mahkemeye müracat ediniz sanırım kavuşursunuz çocuğunuza noter orada biriyle yaşadığını tespit ettirmen yeterli olacaktır
Cevap: Çocuğumun velayetini almak istiyorum
allah yardımcınız olsun.eğer anne evli bir adamla birlikte yaşıyorsa velayetin size geçmesi büyük ihtimalle mümkün olur. bu yönde yargıtay içtihadı var. ancak iddianızı kesinlikle kanıtlamanız lazım. bazı hakimler bu durumda resim, ses ve görüntü kaydını kabul edebilirler. bizimki kabul etmişti. bu işin bir yönü. bir de dava açıldıktan sonra hakimden talep edeceğiniz pedagog-psikolog ve sosyal hizmet uzmanı heyetinden gelecek rapor da lehinize olursa problem yok...
Cevap: Çocuğumun velayetini almak istiyorum
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/2151
K. 2004/3077
T. 11.3.2004
• VELAYET ( Ananın Başkası İle İlişkiye Girdiğinin Sabit Olduğu - Babanın Velayeti İfa Edebilecek Durumda Olması/Velayetin Verilmemesinin Kanuna Aykırılığı )
• KÜÇÜĞÜN BEDENİ VE FİKRİ GELİŞİMİ ( Velayetin Düzenlenmesi - Ananın Başkası İle İlişkiye Girdiğinin Sabit Olduğu/Babaya Verilmemesinin Kanuna Aykırılığı )
4721/m. 335, 336
ÖZET : Babanın velayeti ifa edemeyecek durumda olduğunun ispat edilemediği ve ananın başkası ile ilişkiye girdiğinin sabit olduğu durumda velayetin babaya verilmemesi kanuna aykırıdır.
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm velayet yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR : Müşterek çocuk D. 1998 doğumludur. Toplanan delillerden davalının R. isimli evli ve beş çocuklu bir kişi ile ilişkiye girdiği, onunla yaşadığı anlaşılmaktadır. Velayet düzenlenirken analık babalık duygularından önce küçüğün bedeni ve fikri gelişimi dikkate alınmalıdır. Altı yaşındaki D.'nin bu şartlar altında anne yanında kalması onun gelişimine olumsuz etki yapacağı açıktır. Babanın velayeti ifa edemeyecek durumda olduğu da isbat edilmemiştir. Mahkemece velayetin babaya bırakılması gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve yasaya aykırıdır.
SONUÇ : Temyiz edilen hükmün gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, 11.03.2004 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
(Kazancı yayınlarından alıntıdır)