merhaba,
ben okuldan 1 dönem uzaklaştırma aldım ve mahkeme kararı ile bu ceza iptal oldu fakat okul bir üst mahkemeye gideceğiz diyerek diplomamı vermiyor. Esas karar çıktığı halde böyle hakları var mı?
Printable View
merhaba,
ben okuldan 1 dönem uzaklaştırma aldım ve mahkeme kararı ile bu ceza iptal oldu fakat okul bir üst mahkemeye gideceğiz diyerek diplomamı vermiyor. Esas karar çıktığı halde böyle hakları var mı?
Hukuki olarak esas karar diğer bir şey yoktur, "esas hakkında karar" veya "kararın kesinleşmesi" diye kavramlar vardır.
Mahkeme esas hakkında karar verir. Bu taraflara tebliğ edilir. Kararı tebellüğ eden tarafın, verilen süre içinde bir üst mahkemeye (istinaf veya temyiz) başvuru hakkı vardır. Bu başvuru hakkını kullanabileceği süre tebligat tarihi ile başlar. Bu süre içinde iki taraf da üst mahkemeye başvurmazsa karar kesinleşir. Yapmanız gereken kararın bu şekilde kesinleşip kesinleşmediğini öğrenmek, kesinleşmediyse kesinleşmesini beklemektir.
Bir üst mahkemeye başvuru olursa, oradan karar çıkıp yine o kararın kesinleşmesini beklemeniz gerekir.
Kesinleşen karar ile başvurunuzu yenileyin.