Evlilik vaadiyle aldatılma
İyi günler,benim yaklasik bayagi uzun bir ilişki oldu fakat kiz arkadasım evlilik vaadiyle bagladı,uzun sure flirt ve dugusal anlamda baglandim.Beni agir depresyona itti ve ailemide yipratti,cinsel yaklasim bile oldu.sonunda beni baska erkeklerle yuzlestirdi konustugu kisileri gosterdi ve uzerine baska arkadasindan tehdit edildim bu durumda ne yapmam lazim genelde aldatilma evlilik bagi uzerinedir ama manevi ve ailemede dolayli olarak zarar verdigi icin ne yapabilirim?Manevi tazminat davasi acma hakkim varmi?ek olarak bu kanun yurt disindaki kisileride bağlarmi uluslarası kanunlari?Ve ileride karsidaki baska kisiye guvenemeyecegimi dusunuyorum.cunku bu iliski bayagi beni yipratti ileride yalancilik ve aldatma suphesi olucak tedavisi bayagi uzun surecigini dusunuyorum hatta evlenemeyebilirim bu durumda.
Cevap: Evlilik vaadiyle aldatılma
Aranızda resmi bir bağ yok,
sizin böyle bir hakkınız ne kadar varsa, komşu bakkalın çırağının da aynı oranda böyle bir dava hakkı vardır.
Yani, öyle bir dava açarsanız, yaşadığınız manevi yükün üzerine bir de maddi yük bindirmiş olursunuz mahkeme masraflarıyla sadece
Biliyorum.Fakat dedigim gibi diger erkeklerle yuz goz oldum kufur santaj tehdit dalga gecilme kucuk dusurulme cinsel yolla baglama gibi seylerde oldu onun icin diger iliskilerime gore en buyuk agir darbe oldu bana.Mahkeme masrafları yuksek olabilir fakat tazminat davasinda eger kazanirsam tabiki yeterli delillerle karsi taraf herhalde yeteri kadar karsilar herhalde?
Öyle bir davayı kazanabilme ihtimaliniz SIFIR, ama elbette yeterli vakit ve nakite sahipseniz, ve bu sahip olduklarınızı başka türlü harcayamayacaksanız,
şikayetçi olup- dava açabilir- tazminat talep etme hakkınızı kullanabilirsiniz.
Hayir davayi kazanamayacaksam egerki niye boyle birsey diyorsunuz onu anlamadim.
- - - Updated - - -
https://www.hukuki.net/archive/index.php?t-97285.html
boyle bir konu buldum az cok bilgilendirmis
"Yaklaşık bayağı uzun zaman" tam olarak ne demek?
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
"Yaklaşık bayağı uzun zaman" tam olarak ne demek?
Yazim yanlisina mi takildiniz,evet hizli yazarken oldu duzeltiyorum.tam 3 sene diyelim.o degil bilgi amacı icin degilde sanki biraz 'dalga gecme' sitesi gibi geldi acik ve net cevaplar verilmiyor forumda onu goruyorum.Ben acikca bir soru sordum, gayet net,cevap en azindan su sekilde olabilirdi yani kabaca yazmak yerine,bosuna masraf edersin ve kazanma ihtimalin sifir diyebilirdiniz en basinda.yönetici arkadas maddi yukten bahsetmis ama kazanma oranini katmamis ben hatta santaj tehdit var diyorum yine kazanamasın diyor.Bende tamam ozaman diyip noktaliyorum konuyu burda
Alıntı:
Burocktr01 rumuzlu üyeden alıntı
Yazim yanlisina mi takildiniz,evet hizli yazarken oldu duzeltiyorum.tam 3 sene diyelim.o degil bilgi amacı icin degilde sanki biraz 'dalga gecme' sitesi gibi geldi acik ve net cevaplar verilmiyor forumda onu goruyorum.Ben acikca bir soru sordum, gayet net,cevap en azindan su sekilde olabilirdi yani kabaca yazmak yerine,bosuna masraf edersin ve kazanma ihtimalin sifir diyebilirdiniz en basinda.yönetici arkadas maddi yukten bahsetmis ama kazanma oranini katmamis ben hatta santaj tehdit var diyorum yine kazanamasın diyor.Bende tamam ozaman diyip noktaliyorum konuyu burda
Sorunuza defalarca cevap verildi.
Nasıl bir cevap istiyorsunuz ki?
Üstelik Sayın Kırcalı tam da mesajınızda belirttiğiniz şekilde cevap vermiş.
Burası dalga geçme sitesi değildir.Ancak dalga geçer gibi sorulan sorulara zaman zaman ona göre yanıtlar verilebilir.
Kimse sizinle bir süre beraber oldu diye evlenmek zorunda değil.Evlilik birliği olmadan da hukuken sadakat yükümlüğü söz konusu olmaz.Bundan ceza davası veya tazminat benzeri bir şey çıkarmak söz konusu değil.
Onun haricinde üçüncü kişiler size şantaj veya tehdit benzeri yaklaşımlarda bulundularsa elinizde kanıt da varsa savcılığa gidersiniz.
Ancak benle evlenmedi üzüldüm, başkasıyla arkadaşlık kurdu yıkıldım, beni terketti bunaldım dediğiniz durumun karşı tarafındaki kişiye hukuken bu sebepten ötürü bir yaptırımda bulunmanız imkansız.