Askerlik Borçlanması ve Miras
Öncelikle herkese merhabalar
Değerli arkadaşlar kısaca özetliyecem bilen varsa yardımcı olablirmi?
Şimdi benim askerlik borçlanmam var 500 tl dedelerimden bizim aileye miras kaldı şimdi ben bu parayı alacağım zaman maliyeden bana diyebilirlermi
senin 500 tl borcun var bu borcu kapatman lazım yoksa parayı veremem diye yada verecek olan paranın içinden kesermi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Askerlik Borçlanması ve Miras
Siz de mirasçılardan biriyseniz,
tapu dairesinde bir taşınmazla ilgili işlem yapılacaksa, hissedarların her birinden, vergi dairesinden alacakları borcu yoktur yazısı istenecektir.
Vergi dairesine gittiğinizde , haliyle borcunuz görüleceğinden borcu yoktur yazısı alamayacaksınız. Ortada henuz size ait bir para olmadığından da herhangi bir yerden kesilmesi gibi bir şey ( zaten öyle bir şey yok) de olmayacak.
Borcunuzu ödeyip-imkan varsa yapılandırıp, borcu yoktur yazısını alabilirsiniz gerektiğinde
Maliye size neden para ödesin onu anlayamadım.
Hocam öncelikle cevabın için teşekkür ederim dediklerin hepsi doğru mailyedende aynısını dediler bende borcumu yapılandırdım sistemde borcum gözükmedi evrakları
aldım mirasçılara imzalattım şimdiki sorunum şu borcumu yapılandırdım ilk taksidi ödemediğim için yapılandırma kapandı şimdi nasıl olacak bilmiyorum
acaba bana düşen paydan parayı kesip kalan parayımı verecekler?
Eğer maliye hala hesabı farkedip e haciz uygulamadıysa, sizden herhangi bir şey kesilmez. Ancak bu bahsettiğiniz eğer banka hesabındaki para ise, tek başınıza bankaya gittiğinizde de banka size payınıza düşeni ödemez, tüm mirasçıların veya vekalet verdikleri kişilerin bir arada başvurusunu arar.
Hocam para bankada tüm mirasçılar vekalet verdi imzada verdi herşey tam tek bir kişinin vekaleti eksikti oda pazartesi getirecek
bankanın söylediği şu maliyeden kağıt getirin bizde paranızı verelim demiş.
e haciz uygulanmadı
O zaman tamamını alırsınız.
valla hocam yinede pek umudum yok ama hayırlısı diyelim artık ilgin için teşekkürler