Dolandırıcılık davası açılabilir mi?
Merhaba,
Gecen yılın sonlarına doğru sınıfta connected2.me isimli bir app indirip bir kaç arkadaşımla sahte profil oluşturup kendimizce gülüyorduk. Bu yazın ben uygulamaya tekrar giriş yaptım ve biriyle konuşmaya başladım. Beni farklı birisi olarak tanıdı. 2.5-3 aya yakın konuştuk. Benim ve babamın telefon numaramizi biliyor. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum ama neden yaptım gerçekten bilmiyorum. Ben bu kişiden para talep etmedim,tehditte bulunmadım. Yüz yüze görüşmedik bile. Farklı şehirlerdeyiz. Bu kişi beni dolandiriciliktan dava edeceğini söylüyor. 18 yasindan küçüğüm, o büyük. Böyle bir şey mümkün mü? Sonuçta ona zarar verip kendim yarar sağlamadım. Eğer böyle bir durum olursa dava bana değil aileme mi açılır?
Cevap: Dolandırıcılık davası açılabilir mi?
Siz para talep etmediniz, peki o size para veya para ile ifade edilebilecek bir şey verdi mi?
Örneğin kontör, oyun şifresi v.s. gibi şeyler.
Hayır hiç öyle bir şey olmadı. Normal sevgili derecesinde konuştuk. Dolandırmadım yani onu sadece kendimi başka birisi olarak tanıttım.
Böyle bir şey yoksa iftira mı atacakmış yani?
Şaka yapıyor olabilir bence.
Bilmiyorum benim sahte isim ve fotoğraf kullanmam suç unsuru mu? Yani tamam fotoğrafını kullandığım kişi dava edebilir onu zaten biliyorum da bu durumdaki konustugum kişinin dava açması mümkün değildir değil mi?
Şaka / blöf yaptığını ya da saçmaladığını düşünüyorum. Dava tabii ki açabilir, her isteyen dava açabilir. Ancak kaybedileceği kesin olan bir davayı açmak çok da akılcı değil. Zira sonuçta iftira gibi suçlamalarla karşılaşmak mümkün.