İnternet Üzerinden Tehdit, Hakaret ve Telefonla Rahatsız Etme ?
Kız arkadaşıma takıntılı birisi sürekli telefonla ve internet üzerinden rahatsız ediyormuş; benimde yeni haberim oldu ve geçen günde beni tehdit etti hakaret etti internet üzerinden ve buluşmaya çağırdı tabi ki bende gitmedim başka bir şehirden buraya sırf beni darp etmek için gelmişler bu durumda ben ne yapabilirim hukuki yollarla bu beladan kurtulmak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim ?
Cevap: İnternet Üzerinden Tehdit, Hakaret ve Telefonla Rahatsız Etme ?
Yapılan görüşmelerin kayıtları mevcut ise bununla birlikte bağlı bulunduğunuz savcılık veya karakola giderek şikayetçi olacaksınız.. Başka yapılacak bir işlem yok..
peki şikayetçi olunca rahatsız eden kişi durur mu ceza alacağını sanmıyorum Onun için sordum
kanıt var ama hukuk yok işte onun için sordum :)
başka yolunuz yok. ayrıca bilişim konusunda sandığınız gibi değil, ciddiye alınıyor ve bir sonuç alırsınız. kaldı ki karşı taraf da sizin gibi düşünüyordur kim uğraşacak benle diye ama iş öyle değil. size denildiği gibi savcılığa gidin şikayetinizi yapın ve izleyin. sırf hakaret değil tehdit de var bu da suçu ciddileştirir ve alacağı cezayı arttırır. emin olun karşı taraf şikayeti geri almanız için size gelecektir.