Toki'den Ev Aldım Sorunlarla İlgilenilmiyor Şikayetimi Kime Bildirmeliyim
Tokiden ev aldım.Bazı sorunları kendi imkanlarımla giderdim.Belirli aralıklarla yeni sorunlarla karşılaşıyorum.Kısaca anlatacağım.Çelik kapıda sorun vardı şikayet ettim müteahhit geldi baktı bunda sorun yok dedi.İlgilenilmedi.Kendim 400 tl usta çağırıp yaptırdım.Binada oturanların çoğunun balkon kapılarında sorun var içeri soğuk giriyor(Bu sadece Benim Şikayetim değil) kapı tam kapanmıyor.müteahhit yine geldi kapının arkasına gecti pimi oynamış cay kaşıgı sokuyor tamam oldu bu diyor.Yönetici diyorki bak aralık var ışık geliyor hava gözüküyor diyor o kadar normal o oturacak pim oynamış diyor.Balkondan gelen hava perdeyi kaldırıyor.Oturma odası ısınmıyor bu nedenler.Ayrıca yöneticiyede yanımda sen ne kadar şikayette bulunuyorsun diyorlar.Gelen ekipten bir kişi kapının fotosunu cekti gitti.15 gündür haber yok.Balkon kapısını yaptırmak istesen 400-500 tl.
5. kattayım yatak odam ve oturma odam dışarıdan su aldı duvarlar maffoldu.
Benim için en büyük sorun saat tıkırtısına bile uyuyamam neredeyse.Yağmurlu havalarda camın kenarından geçen boru (çatıdan akan su borusu) onun içinden tak tak tak ses geliyor.Bu ses odada camlar kapalı olsa bile cok rahat duyuluyor.Yöneticiye gösterdim oda şaşırdı.Bildiririz ama görüyorsun değilmi kaç tane şikayet te bulunduk bir tanesi giderilmedi diyor.
Sesi aşağıdaki videoda hoparlörünüzün sesini biraz yükseltip görebilirsiniz. 7. sn de cok net duyuluyor.Tak tak tak vb....
https://www.youtube.com/watch?v=2k3b...ature=youtu.be
Ben bu durumu kime bildirmeliyim avukata danışsam avukata soru sormak ücretlimi?
Bundan sonra yapabileceklerim neler.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Cevap: Toki'den Ev Aldım Sorunlarla İlgilenilmiyor Şikayetimi Kime Bildirmeliyim
Bu konuda bir çok emsal karar bulabilirsiniz. Toki nin yapmış olduğu projelerde çıkan ayıplar ile ilgili olarak yürüyen davalarda öncelikle eksikliklerin tespiti ve akabinde karşı tarafa ayıp ihbarı yapılması gerekmekte.. Daha sonra kat malikleri bireysel olarak kendi payları oranında ortak alanlardaki ayıplar ve kendi dairelerinde ortaya çıkan ayıpları dava ederek bilirkişi marifeti ile tespit edilen ayıpları toki den tahsil yoluna gidebilir. Burada müteahhit ile davalık olmanın bir anlamı yok , siz toki den hakkınızı alırsınız , toki müteahhite rücu eder veya etmez o onların bileceği iştir. Saygılarımla