Sigortasız çalıştırıldım ve maaşımı alamadım borçlarımı ödeyemediğim için avukatlık oldum
Öncelikle herkese hayırlı mutlu huzurlu haftalar dilerim. Konu başlığında belirttiğim gibi özel bir sektörde çalıştım sigortam yatmamış ve 2 aylık maaşımı hiçbir şekilde alamadım ve avukatlık olan kredi borcumun taksitlerini yatıramadığım için avukat dosyamı savculığa verdiğini söyledi işyerinde çalıştığımı ispatlayabilecek delillerim ve şahitlerim var hukuki yönden bir işlem başlatabilir miyim yoksa elimden hiçbir şey gelmez mi ? Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Sigortasız çalıştırıldım ve maaşımı alamadım borçlarımı ödeyemediğim için avukatlık oldum
Eğer daha önceden borcunuzu taksitlendirip bir ödeme taahhüdünde bulunmadıysanız kredi borcunuzun savcılıkla bir ilgisi yoktur.
eğer bir ödeme taahhüdünde bulunup ödeyemediyseniz, disiplin hapsi cezası ile karşılaşabilirsiniz ancak.
Kredi borcunuz ile işyerinde kayıt dışı çalışmanız ve ücret alamamaış olmanız maalesef birbirini bağlamayacaktır.
İş mahkemesinde dava açıp çalışmanızı ıspatlamanız durumunda ödenmeyen ücretlerinizin ödenmesini sağlayabilirsiniz, ancak ücretlerinizi zamanında alamamış olmanız kredi borcunuz konusunda size fayda sağlayamayacaktır.