Yönetici Daha eski borcu olan var iken beni icraya vermiş
Selamlar,
136 daireli bir sitede ikamet etmekteyim. Yöneticimiz iki kez sms atarak para istemiş, görmemişim her ne ise geri dönüş yapmadın diye beni icraya vermiş. Telefonda ayıp etmişsiniz falan dedikten sonra, benden daha eski borçları olanları icraya verdiniz mi dedim. Hayır dedi, benden daha eski borcu olanlar var iken beni icraya vermiş. Ben geri dönüş yapıp gün vermemişim. Borç da 360 lira :)
Kişisel bir husumet olduğu açık. Mali Müşavirim, iyi kötü hukuk işlerinden anlarım. Yöneticiyi mahkemeye vereceğim. Site hesaplarının incelenip, benden öncekilere icra açılmamış iken benim icraya verilmemi kast olarak görüp, boşa ödediğim vekalet ücretinin yöneticiden tahsilini talep edebilir miyim?
Yönetici savunma olarak, diğerlerinden söz veya taahhüt aldım diyecektir. Yazıya döküp mahkemeye delil olarak sunabilir. Böyle yaparsa mahkeme sonucunu kendine çevirebilir mi? Kendi hür iradesi ile beni mağdur etme hakkına haiz midir?
Ayrıca;
3 Bloklu sitenin hiçbir yerinde Yönetime, denetime ait telefon, ev iş adresi v.s. yok. Paraların gittiği yerler hakkında hiçbir ilan asılmıyor. Yönetici çok uyanık. Her şeyi bankadan geçiriyor elden para almıyor ve ödemiyor ama eski yönetici ile daha sonra tanıştım, inanılmaz paralar dönüyor demişti. Mutlaka işlerden nakit komisyon alıyor. Bu konuda piyasa araştırması için falan başvurabilir miyim?
Cevap: Yönetici Daha eski borcu olan var iken beni icraya vermiş
Diğer tarafları bilemem, ancak avukatınıza ödeyeceğiniz parayı herhangibir yerden almanın benim bildiğim hiç bir yolu yoktur.
Dava açar ve haklı bulunursanız dava masraflarını alırsınız, ayrıca mahkeme AVUKATINIZA ÖDENMEK ÜZERE bir meblağı da ayrıca davalıdan alır. Ama bu parayı siz alamazsınız.
Yanlis anladiniz sanirim. Açacağım mahkemede elbet dedikleriniz gecerli. Ben, benden evvel alacaklilari es geçip bana çıkan icra nedeni ile boşuna ödediğim (yonetici gicikligina yapmis) icra vekalet ucretinden bahsediyorum.
Uyaptan baktim 300 lira vekalet ucreti yazmislar. P.tesi yaparim 660 lira havale alirim dekontu. 3/4 vekalet indirimi varmis. Icra dairesinden de kapatirim. Bu dekont uzerine kurulacak bir mahkemeden bahsediyorum. 6 ay borcu olan adami icraya vermedi de beni niye icraya verdi. Ben işin orasindayim.
Onlardan yazılı yada sözlü bir güvence almış olabilir.Siz mesaja hiç dönmeyince ihtimal size icra söz konusu oldu.Düşünmeden bir hamle masrafları daha da arttırabilir haberiniz olsun.
Mesaj alindi :) is çıkmaz diyorsunuz yani.
Her koyun kendi bacağından asılır. :)