Kiracının depozitoyu alamaması
Selamlar,
İlgilenecek herkese öncelikle teşekkür ederim.
Benim sorunum ev sahibimin 3 haftadır beni oyalayıp depozitomu yatırmaması ve öyle görünüyor ki yatırmayacakta. Evde ankastre eşyalar olduğu için 3500TL depozito vermiştim. 1 sene sonunda evden çıktım ve herhangi bir hasar bırakmadım bunu ev sahibide yazılı olmasada sözlü olarak kabul etti.Yatırdığım tüm kiralar banka yoluyla usulüne uygundur, herhangi bir gecikme hiç bir zaman olmadı. Kendi güvenliğim için karşımdaki kişi bilmesede tüm telefon görüşmelerim kayıt altındadır, ev sahibiyle telefonda konuşurken evi temiz bıraktığım ve depozitoyu ödemediği kayıtlıdır. Hukuki yollara başvurursam elimdeki bu deliller yeterli midir? Depozito mu faiziyle alabilir miyim? Açıkcası boş yere mahkemelerde uğraşmamak adına fikir sahibi olmak istedim.
Cevap: Kiracının depozitoyu alamaması
İzinsiz yaptığınız kayıtlar delil olmadığı gibi şikayet durumunda başınızı ağrıtacak hukuki verilerdir.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
İzinsiz yaptığınız kayıtlar delil olmadığı gibi şikayet durumunda başınızı ağrıtacak hukuki verilerdir.
Engin beyin belirtmiş olduğu beyana katılmakla birlikte söyle bir öneride bulunmak isterim:
Avukat yardımıyla Noter Kanalıyla ev sahibine Depozitonun xxx gün içinde ödenmesini talep eden bir ihtar çekiniz; bu ihtara rağmen Ev sahibi ödeme yapmadığı takdirde Ev sahibi Aleyhine İcra Takibi başlatınız. İlaveten bu uğurda yapacağınız İhtar masrafı ile İcra Takip açma masrafları Ev sahibini aittir. Ancak Ev sahibi haksız olmasına rağmen İcraya itiraz ederse Mahkeme gitmeniz gerekir.
Cok tesekkur ederim arkadaslar.