Site yönetiminin araba lastiğine taktığı kilit
Sayın hukuki.net ailesi, Site yönetimi uygunsuz park ettiğimi belirterek 44TL ceza kesti ve aracımın lastiğine kilit taktı ve hareket etmesini engelledi, kendilerine hangi yasaya dayanarak haklarının olduğunu sorduğumda site yönetim kararı olduğunu belirtiler ve bu cezanın tahsilatını talep ettiler, konu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.
1- Arabanın lastiğine kilit takmaya ve trafikten men etmeye hakları varmı ?O halde hareket etsem sanırım arabanın tüm arka kısmı parçalanırdı.
2- Trafik ceza kanuna göre trafik cezaları sadece mülki amirler tarafından tutanak düzenlenerek ceza kesilmesi hakkı bulunmaktadır, Kat mülkiyet kanını böyle bir hak tanıyorum onlara?herhangi bir tutanak bulunmuyor kestikleri, sadece kırtasiyelerden alınan fatura tahsilat fişi verdiler bana ödeme yaptıktan sonra.
3- Yanlış park gibi trafik cezalarını tahsilatı konusunda yetki kanunen maliyetin yetkili kıldığı kurumlar tarafından yapılabilir, böyle bir yetkileri varmı KMK ya göre?
Site yönetiminin gönderdiği eposta:
XXX yönetim planı 7B.b.1.gg maddesi gereğince göre otoparka giriş yetkisi olan kişiler araçlarını kendilerine ayrılan yerler dışında park edemezler .
Aykırı davranan kişilerin araçlarına yönetim planı 7B.b.2 maddesi gereği tekerlek kilidi takılarak cezai işlem uygulanacaktır
Takılan aparat :[IMG]http://i63.tinypic.com/9708ef.jpg[/IMG]
Teşekkürler
Cevap: Site yönetiminin araba lastiğine taktığı kilit
yorum yazacak bir babayiğit hukucu yok sanırım.
yanıtı ben de merak ediyorum
Alıntı:
Ovel rumuzlu üyeden alıntı
yorum yazacak bir babayiğit hukucu yok sanırım.
Babayiğit hukucu yerine arzuhalci yorum yazsa olur mu?
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Babayiğit hukucu yerine arzuhalci yorum yazsa olur mu?
Babayiğit arzuhalci olabilir belki.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Babayiğit arzuhalci olabilir belki.
Ben "babayiğit" olduğum iddiasında olmadığım için sadece "arzuhalci" diye yazdım Şenol bey.
Eğer soruyu soran üye babayiğitlik iddiası ve hukucu olmayan birinin cevabını da kabul edebileceğini bildirirse yorumumu derhal yazacağım.
Kabul onayı gelmeden cevap yazmak "babayiğit hukucu" olduğu iddiasında bulunmak olur diye düşündüğüm için doğrudan cevap yazma olanağı bulamadım.
Mühendis cevabı hiç olmaz sanırım. Babayiğit bile olsa.
Aranılan özelliklerde bir babayiğit bulunamadığından konu kilitlenmiştir.
Yapılacak en basit ve en doğru yok hemen telefonla trafik polisini çağıracaktınız..Kimin haklı kimin haksız olduğu görülecekti..
Aracınızın çektiğiniz resmiyle savcılığa şikayetçi olmanızı tavsiye ederim..
Site Yönetiminin almış olduğu Kararlar vardır Bu kararlar site sınırları içinde olur.Bunun dışında site sınırları içinde Trafik Polisi gelip aracı Çekmez.Fakat site Kurallarına uymayıp siz aracı gelişi güzel park ederseniz gerekirse Polise şikayette bulunarak Aracınız çektirilir bu masraflarda sizden alınır.