Mirasın Reddi Halinde Kalan Otomobil
Merhaba , Kısaca özetlemek gerekirse babam vefat etmiş ve kalan mirası da borçlarına karşılık reddolunmuştur . Dava bitmiş ve kesinleşme şerhi olan karar metni tarafımıza ulaşmıştır . Babamın mirası sadece bir otomobil ve o otomobilin maddi değerinden çok fazla borçtur . Fakat kalan 2006 model otomobilin devlet tarafından Nasıl ve ne zaman alınacağına ilişkin net bir süreç gözlemlenememektedir .
1 - Araç alınana kadar aracın tarafımca kullanılmasının hukuki bir sorun yaratıp yaratmayacağı Hakkında bilgi talep ediyorum .
2 - Aracı kullanabilmem için gerekli trafik sigortası , vergi , muayene ... Vs ücretlerin ödenebilmesi için ruhsat sahibi olmak gerekmiyorsa ; bu ücretlerin ödenmesi halinde hukuki bir sorun yaşanabilir mi ?
Uzun lafın kısası araç alınacaksa bir an önce alınsın diyorum ama bu işler pek de kısa sürmüyormuş ... Hiç kullanmayayım , dokunmayayım diyorum bu sefer de gözümün önünde çürüyüp gidecek onu da istemiyorum .
Ne yapmalıyım ?
Cevap: Mirasın Reddi Halinde Kalan Otomobil
Hala cevap verecek birilerini bekliyorum
En kötü ihtimalle arabayı elinizden alırlar. Neden kullanıyorsunuz demezler.
Trafik sigortasını yaptırabilirsiniz. Muayeneden tam emin değilim. Kasko yaptırırsanız kaza durumunda kaskodan para alamayacağınız için yaptırmanıza gerek yok.
Araca borclular icra takibi baslatir. Icra takibinden sonra araca yakalama karari cikartilir. Arac trafikte kullanildiginda trafik kontrolünde elinizden alinir ve devlet otoparkina satisi yapilmak uzere cekilir. Burda belli bi sure bekledikten sonra acik artirmayla satilir ve satilan arac misal 40bin degerinde acik artirmada 30bine gitti borcu 50binse 30bin alacakliya odenir ve geriye eksik kalan 20bin batik para olarak alacakli banka yada kuruma kalir. Sizlik bisey olmaz. Araci kullanmak veya teslim etmek yerine farklı yollarda deneyebilirsiniz.