hakimin insiyatifi - güveni kötüye kullanma iftirası
bugün bursada asliye ceza mahkemesinde tarafıma açılan davada mahkeme görüldü.Bir işyerinden çıktıktan sonra çekmecedeki parayı aldı gibi bi iftira atıp dava etmişti beni. hakim tanıkları müştekiyi ve beni dinledikten sonra somut bir kanıt yok ama böyle durumlarda hakimin insiyatifi kullanılabilir benim insiyatifime göre suçlusun ben davacı tarafa inanıyorum dedi 10 ay hapis cezası verdi ve 6000 tl para cezasına çevirdi.
3 adet tanık vardı tanıkların hepsi parayı alıp gittiğini görmedik ama müştekinin davalıya zaman zaman elden para verdiğini gördük dediler.
80-90 m2 lik işyerinde 6 adet kamera olduğunu belirttim kamera kayıtlarını istedim müşteki ben 50 yaşındayım bilgisayardan anlamam silmiştir o kayıtları dedi. bende madem sildiğimi iddia ediyor bilgisayar incelensin hangi gün silindiği ortaya çıksın ben işten cıktıktan sonra silindiyse zaten sonuç ortaya çıkar dedim.
ısrarla kamera kayıtlarını istememe rağmen duruşma tek seferde bitti ve sicilim temiz olmasına rağmen ilk duruşmada suçlu bulundum hakim istersen temyize gidebilirsin 1 hafta içinde dedi şimdi avukat tutup temyize gitmeyi düşünüyorum ama böyle bi karar vermesi ne kadar doğrudur acaba?
kanıt yok ama bence davacı haklı ne demektir adalet böylemi işliyor ülkede ben kanıtlar ortaya çıksın istiyorum yok kanıt manıt diyolar resmen
Cevap: hakimin insiyatifi - güveni kötüye kullanma iftirası
Sana iftira atıldığını düşünüyorsan dosyayı temyize gönder. Ama en önemlisi sende iftiradan dolayı dava açmalısın. Mutlaka.
Cevap: hakimin insiyatifi - güveni kötüye kullanma iftirası
Alıntı:
Aporeca rumuzlu üyeden alıntı
Sana iftira atıldığını düşünüyorsan dosyayı temyize gönder. Ama en önemlisi sende iftiradan dolayı dava açmalısın. Mutlaka.
duruşma tutanağının son kısmında "istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı." şeklinde yazıyor. istinaf dilekcesimi vereceğim temyizmi veya farkı nedir hangisini yapmam gerekir konu hakkında yardımcı olabilcekmisiniz.
Bir diğer sorum 6 bin tl borç çıkardıkları için istinaf yada temyize verdikten sonra sonucumu beklemeliyim 2 3 yıl sürer diyenler oldu yoksa beklerken 6bin tl borcu ödemeye devam edecekmiyim.