-
Hakaret Davası
Merhabalar.
Bundan 5 ay önce internette eski çalıştığım şirketin patronuna küfür ve tehdit ettim. Kendisi beni savcılığa şikayet etti. Kendisi ile konuştum ve şikayetini geri çekti. Kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.
Aynı zamanda askerdeki komutana da hakaret ettim. Oda beni savcılığa şikayet etmiş. İfadem alındı. Mesajların bir kısmını internet kafe ve bir kısmını evdeki internet hattından attım. Evdeki internet hattı başkasına ait. Onunda ikametgahı farklı bir adrese kayıtlı. Ben ifademde inkar edip yapmadım dedim. Eğer ispatlamaya çalışırlar ise benim üzerime kayıtlı bir IP bulamazlar. Diyelim adres bilgilerinden ispatlandı benim yaptığım ve savcı mahkemeye verdi. Daha önce hiç bir sabıkam olmadığı için hakaretten dolayı ertelemeli ceza mı alırım yoksa hapis veya para cezası mı alırım ? En önemlisi hapis cezası. Hapis cezası alma olasılığım nedir ?
Mesajları yazdığım zamanda annemin vesayeti altındaydım. Vesayet bundan 3 ay önce kalktı. 6 aydır düşünce bozukluğundan dolayı şizofrenik bir ilaç kullanıyorum. Vesayet ve ilaç kullanımının ceza almamam da etkisi olur mu ?
Son olarak;
Ben kendisine sadece hakaret ettim. Ama kendisi hukuk işlerinden iyi anladığı için hakaretin yanı sıra tehdit edildiğini de yazmış. Kendisi suçu kabul edeceğimi düşündüğünden dolayı ve ertelemeli ceza sınırının iki yıldan fazla olması için tehdit edildiğini de yazmış. Ama bu iftira. Ben kendisine iftiradan dolayı dava açabilirim dimi ?
Tehdit şöyle; Güha ben nişanlıyım kendisine göre ve kendisini arayıp kendisi yüzünden nişanlımdan ayrıldığımı ve bu yüzden ötürü tehdit etmişim. Düpe düz iftira.
Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
-
Cevap: Hakaret Davası
Kanımca bu ve benzeri sorunların hepsinde profesyonel hukuki destek alınmalı. Bir avukatla bizzat görüşmenizi öneririm.
-
Cevap: Hakaret Davası
Avukatla görüştüm. Görüştüğüm avukatların hepsi daha önceden sabıkan olmadığı için erteleme alırsın diyorlar.