-
Dilekçenin Paylaşılması
Merhaba,
p.tesi günü dilekçemi flash diske kaydedip iki memurun olduğu idari bölüme gittim (bu şekilde yazmamın sebebini anlayacaksınız tuhaf biliyorum), orada dilekçenin çıktısını aldım, imzaladım ve memura bıraktım. Ne yaptıysam dilekçe no su vermediler. ERtesi gün tekrar gittim, dilekçem orada masanın üstünde duruyordu. Elektronik ortamda numara verdiklerini ısrarlarım sonucu söylediler. Cep telefonumla NUMARANIN resmini çektim, o resim hala kayıtlı bende ve dilekçenin başlığı bile görünmüyor. Ben bunu yapınca iki memur birbirine tuhaf tuhaf baktılar. Dİlekçemde eski dekana yönelik bir suçlamam mevcuttu.
ARdından 6 gün geçti, tam dilekçem işleme konulacak ki dilekçemde ismi geçen eski dekan yeni dekana dilekçemin fotosunu ama benim çektiğim gibi sadece numarası değil tüm dilekçenin son derece okunaklı profosyonel bir şekilde çekilmiş fotosunu sosyal medya üzerinden yollamış. Yeni dekan beni aradı, dilekçemi geri çekmemi istedi olayı anlattı. Tabi böyle skain bir şekilde olmuyor bağırıp çağırıyor beni suçluyor. Ben de kendisine benim sosyal medya hesabımın iki yıldır olmadığını eski dekanın sosyal medya hesabının olup olmadığını da bilmediğimi söyledim benim çektiğim fotoyu gösterdim, kendisi hayır bu fotoğraf değil dedi kendisine yollanan fotoyu gösterdi. Durumu bana resmi yolla iletmeleri halinde adliyeye giderek suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Ben böyle deyince yeni dekan yumuşadı dilekçende zaten usül problemi vardı, yeni dilekçe ver eskisini iptal edelim dedi.
Yeni dilekçeyi verdim, eskisini geri çektim. Ancak yeni dilekçeme de numara verilmedi. Ben de anladım ki tüm bunlar eski dilekçemi işleme koymamak için bir oyunmuş.
Şimdi dilekçemin paylaşılması nedeniyle haberleşmenin ihlalinden eski dekana suç duyurusunda bulunabilir miyim? Başkası ona gizli bir şekilde göndermişse bile kendisi ifşa etmiş kaldı ki herkim ona göndermişse suç işlemişti bu suça ortak olmamalıydı tersine beni haberdar etmeliydi. Suç duyurusunda Bulunursam eski dekana dilekçeyi yollayanın kim olduğunu ortaya çıkarabilir miyim? ya da eski dekan ceza alır mı? Ya da zaten dilekçem eski dekana kurum tarafından gösterileceği için suç değil midir?
Gerçekten inanılmaz derecede rahatsız oldum bu olaydan ötürü.