Tüketici Hakem Heyeti Para İadesi için Kredi Kartı ibrazı zorunluluğu
Para iadesi kararı verilen hakem heyeti kararı için Teknosa firması alış verişin yapıldığı kredi kartının ibrazını zorunlu kılmaktadır. Ürün hediye olarak tarafımıza gelmiş ve kredi kartı sahibi yurt dışında yaşamaktadır. Kararın şahsım adına çıktını ve bu kişinin TC kimliğim ile kendim olduğunu ispatlayabileceğimi, belirteceğim bir IBAN numarasına para iadesini yapabileceklerini firmaya anlatamadım.
Kanunda para iadesinin nasıl yapılacağı konusunda bir zorunluluk olup olmadığı hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Para İadesi için Kredi Kartı ibrazı zorunluluğu
Hiç muhattap olmayın. Basın icrayı gitsin.
Elinizde Kesinleşmiş Tüketici Hakem heyet kararı var; bu karara istinaden en yakın İcra Müdürlüğüne giderek muhatap Firma aleyhine İcra Takibi yapabilirsiniz. Bu Hukuki işlemden ötürü yapacağınız bütün masraflar ilgili Firmanın borcuna eklenerek tahsil edilecektir.
Bu bağlamda direkt İcraya veriniz !!
- - - Updated - - -
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Hiç muhattap olmayın. Basın icrayı gitsin.
Aynen katılıyorum; nasıl olsa icra Masrafları borçluya/Firmaya aittir.
Saygılarımı sunarım.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Bugün Teknosa ile yeniden görüşmeme rağmen kendilerinin "kurumsal bir firma" olduklarını ve prosedürlerinin de bu şekilde olduğunu belirttiler. Kendilerine bu belge ile icraya gitsem birde avukat masrafı ödeyeceklerini belirttiğimde bu kararı alan teknosa firması bu masrafı ödemeyi öngörmüştür gibi bir cevap verdiler. Tek anladığım para iadesini mümkün mertebe ileri atarak ödemeyi geç yapmak istedikleri. Başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum.
Yardımlarınızı için teşekkür ederim.
Alıntı:
umitking rumuzlu üyeden alıntı
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Bugün Teknosa ile yeniden görüşmeme rağmen kendilerinin "kurumsal bir firma" olduklarını ve prosedürlerinin de bu şekilde olduğunu belirttiler. Kendilerine bu belge ile icraya gitsem birde avukat masrafı ödeyeceklerini belirttiğimde bu kararı alan teknosa firması bu masrafı ödemeyi öngörmüştür gibi bir cevap verdiler. Tek anladığım para iadesini mümkün mertebe ileri atarak ödemeyi geç yapmak istedikleri. Başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum.
Yardımlarınızı için teşekkür ederim.
Ben, sizin yerinizde olsam (Kararın kesinleştiğini düşünüyorum ve ona göre cevap yazıyorum.) İcra takibimi yaparım ve Yıllık %9(yasal faiz ve masraflarla birlikte) alacağımı çatır çatır tahsil ederim.