Hesabıma çokca para transferi yapıldı vergi vermelimiyim?
Merhabalar. İnternet üzerinden bitcoin alışverişi yapıyorum bunları yurtdısında ödeme olarak kullanıyorum. kanunen bunun bir hukuku yok sanırım(vergilendirilmiyor). İnsanlara yardımcı olmak icin onların işlemlerini kendi hesabımdan hallediyorum.Şu ana kadar 100.000 TL girdi çıktı bu beni tedirgin etti. Daha önce böyle birşeyle uğraşmamıştım . Bu banka transferlerini yapmak ve yurtdışına parayı o şekilde göndermek kanuna aykırı mıdır? Maliye ile bir sorun teşkil edermi?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
Cevap: Hesabıma çokca para transferi yapıldı vergi vermelimiyim?
Size temel mantığı ifade edeyim. Eğer bu işlerden gelir elde ediyor iseniz vergi yükümlülüğünüz doğacaktır. Önerim şu: Yaptığınız işin vergi boyutunu Maliye'ye başvurarak sorun, özelge talep edin. Bulunduğunuz yerdeki bir vergi dairesine giderek bu konuyu danışın derim, daha sonra başınız ağrımasın istiyor iseniz, bunu yapın bence. İyi günler
Bu işten sonradan gelirler elde ediyorum (her ay farklı bir miktar). Yatırım yapıyorumm ve kazanca dönüşüyor. Banka hesabımdan bir sıkıntı doğabilirmi? Ayrıca işlem yaptıgım her kişide bu şekilde gelir elde ediyor. tüm sorumluluklar bir nevi ben yüklenıyorum gibi hissediyorum. Sorucam eklemek istedıgnız bırsey varsa merakla dinliyorum
İleride vergi idaresi farkederse kaynağını araştırmak için ifadenizi alabilir. Bu beyanlarınız inandırıcı olmazsa detaylı olarak araştırırlar. Bir gelir elde ettiğiniz ve vergisini vermediğinizi ortaya çıkarsa ceza keserler.