Değerli ve Sayın Avukatlar - Askeri Ceza Kanunu Sorusu.
Merhabalar,
Değerli avukat büyüklerime bir soru sormak istiyorum. Bu sabah kapımızın zili çalarak postacı tarafınca evime bir tebliğat geldi. Tebliğat içerisinde yazan yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Ve merak ettiğim konu ise tam olarak şudur. "Her hangi bir ceza alırmıyım? Alacağım ceza adli para cezasımı, yoksa cezaevine giderek her hangi bir yatma vb." konusu olurmu. Lütfen konuyu açıklığa kavuşturmak ve beynimin içerisindeki soru işaretlerini gidermek adına bilginize muhtaç olduğumu belirterek, yardımlarınızı rica ve arz ederim.
Alıntı:
Aralık ayında duruşmam var imiş, gelen tebliğat'da aynen bu şekilde yazıyor. Sizinle yazan yazıyı paylaşmak istiyorum;
Yukarıda açık kimliği ve suçu yazılı şüpheli hakkında yapılan soruşturma sonucunda, şüphelinin yukarıda belirtilen birlik komutanlığı emrinde askerlik hizmetini ifa ederken Balıkesir Asker Hastanesi Baştakipliğinhe sevk edildiği yapılan muayene ve tedavisi sonunda 07 Ocak 2014 tarihinde "F41.8 Anksiyete Bozuklukları, Reaktif Anksiyete bozukluğu" tanısı ile (bir ay) hava değişimi verildiği hava değişimi bitiminde İstanbul - Balıkesir arası tanınacak bir günlük dönüş yol süresi sonunda en geç 08 Şubat 2014 tarihinde dönerek birliğine katılması gerekirken katılmadığı hakkında çıkarılan yakalama emri uyarınca aranırken 09 Mart 2015 günü saat 16:00 sıralarında Ankara-Yenimahalle Askerlik şubesi başkanlığına kendiliğinden müracat ettiği Cebeci Dz. K.Klığı askeri savcılığına sevk edildiği ve ifadesi tespit edildikten sonra yakalama emrinden serbest bırakıldığı ve Askerlik şubesi başkanlığı tarafıncan birliğine sevk edildiği ifadesine göre askerlik hizmetine tercih edebilecek makbul bir mazereti olmaksızın özürsüz olarak, geciken şüphelinin bu suretle 08 ŞUBAT 2014 - 09 MART 2015 tarihleri arasında temadi eden İZİN TECAVÜZÜ (HAVA DEĞİŞİMİ TECAVÜZÜ) suçunu işlediği yolunda kamu davası açmak için yeterli şüphenin bulunduğu, dosyasında mevcut hava değişimi raporu, Askerlik şubesi yazıları, ifadesi, vak-a kanaat raporu, ve sair evraktan anlaşıldığından (Dizi 3,4,12,13, 14, 35, 36, 53, 56, 58, 59, 62-72) yargılanmasının Ege Ordu komutanlığı askeri mahkemesinde yapılarak, eylemine uyan As. C.K'nun 66/1-b T.C.K'nın 53 maddeleri gereğince CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi kamu adına İDDİA ve TALEP olunur.
Ben askerliğimi bitirdim. Ancak askerliğimi bitireli 1,5 yıl oldu. Bu aşama da her hangi bir ceza alır mıyım? Yada ne olur tam olarak siz değerli avukat abilerim ve diğer bilgili hocalarımdan konu ile alakalı olarak kısa bir bilgi rica ediyorum.
Cevap: Değerli ve Sayın Avukatlar - Askeri Ceza Kanunu Sorusu.
Yardımcı olabilecek bir avukatımız yokmu acaba? Rica ediyorum. Bilgilendirme yapar iseniz memnun olurum.
Cevap: Değerli ve Sayın Avukatlar - Askeri Ceza Kanunu Sorusu.
Yargılandığınız madde aşağıdadır. Buna yönelik savunma yapmanız gerekir.
Dosyanın eklerinde (dizi ...) şeklinde pek çok evrak olduğu için bunları incelemeden
ve bunlara cevap olacak savunmanızı dinlemeden bir şey söylemek mümkün değil.
Firar ve cezası:
Madde 66 – (Değişik: 14/6/1989 - 3574/2 md.)
1) Aşağıda yazılı askeri şahıslar bir yıldan üç yıla kadar hapsolunur: (...)
b) Kıt'asından veya görevini yapmakta olduğu yerden izin, istirahat veya hava değişimi alarak ayrılanlardan, dönmeye mecbur bulundukları günden itibaren altı gün içerisinde özürsüz olarak gelmeyenler,
(...)