İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı Hk;
Değerli arkadaşlar merhaba; İlgilenmenizi rica ediyorum..
Bir şirketin bilgi işlem sorumlusu olarak şirkete teknolojik aletler alıyordum patronun kredi kartı ile. Patron ile aramızda çok sıcak bir ilişki bulunduğu için patronun kredi kartını , internet üzerinden şahsi ürünler alırken kullanabiliyordum, alışverişini yaptığım site hiçbir zaman 3D sormamıştı bende hiç kafama takmamıştım. Patrona aldığım ürünleri sözlü olarak söyler, maaş aldığımda' da elden ona teslim ederdim, bu aylarca devam etti ama bu alışverişi yaptığıma dair yazılı bir belgem veya parasını iade ettiğime dair bir belgem yok.
- Patron ile aramızda farklı bir konuda sürtüşme başlayınca üzerimde baskı oluşunca işte ayrılma kararı aldım, çıkma dedi ama ben direttim çıktım işten. Bir süre sonra bana dava açıldığını gördüm. Polise ifademi verdim, ben bu ürünleri aldım ama patronumun haberi vardı. Ha aldığım ürünlerin parasını istiyor ise tamam madem peki uzlaşmaya hazırım ( birde argo kelimeler söyledim içimden ). Sonra mahkeme günü verilmiş e-devlet' ten gördüm.. Patronumu aradım ancak sanki hiç haberi yokmuş, hiç böyle birşey olmamış gibi yaklaştı ve kavga ederek telefonu kapattık.
Şimdi, ben bu üzerime atılan dolandırıcılık suçundan kurtulmak istiyorum ve bu parayı ödemek istiyorum. Patron sanki bu harcanan tutarları bankada geri almak istermişcesine ve benden de tahsil etmek istercesine bir durumda davranıyor. Bu aylarca devam eden alışveriş' te neden hiçbir zaman bu alışveriş nedir, bankaya itiraz, ödemeye itiraz, vs hiçbir girişimde bulunmamışsın , neden ben çıktıktan sonra bulunuyorsun?
--- Mahkeme günü için kendimi savunabileceğim bir avukat tutamıyorum. Maddi durumum ve şu an yaşadığım psikolojik sıkıntı beni mahf etmiş durumdadır.
--- Ceza almak istemiyorum, cezaevi ne girmek istemiyorum, size sormak istediğim şunlar;
1- Ben mahkeme günü hakime herşeyi olduğu gibi anlatıp uzlaşma kabul ediyorum ama patronun bunlardan haberi vardı desem ceza süreç nasıl devam eder?
2- Patron uzlaşmaya yanaşmaz illede ceza alsın derse süreç nasıl işler ?
3- Patron şahsı bu alışverişlerin kendi bilgisi dışında olduğunu nasıl ispatlıyor ( ben orada çalıştığım dönemlerde nasıl oluyor ) ?
4- Ben ceza almamak için ne yapmalıyı patron ile uzlaşma dışında.. Yardım edin lütfen, anlattığım olaylar kısa kısa ama özü bu.
Saygılarımla; Yazım hatası veya farklı bir anlatım bozukluğu yaptıysam özür dilerim..
Cevap: İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı Hk;
Konu hakkında vakit ayırıp fikir paylaşabilecek biri var mı acaba ?
Cevap: İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı Hk;
hukukçu değilim ama bilişim ve bilişim hukukuna ilgim var. söz konusu suç şikayete bağlı bir suç değil.
farz edelim siz tanımadığınız birinin kartından alışveriş yaptınız yakalandınız, kart sahibine harcamaları ödediniz, kart sahibi de şikayetçi değilim dedi.
bu durumda da ceza alırsınız ama cezanız hafifletilir. sizin durumunuz bundan farklı, patron şikayetini geri alması da yetmez, benim rızam ile yapıldı demesi lazım ki
suç unsuru olmasın. o zaman da patron asılsız ihbarda bulunmuş olup kendisini tehlikeye sokacak.
patron sanki siz olayı onun haberi olmadan tanımadığı bir kişiymişsiniz gibi davranıyor böylece itiraz ederek hem harcamaları geri almak istiyor hem de sizi suçlamak.
bence mutlaka bir avukata danışın. bu suçun cezası hapis, paraya çevrilse bile, sicile işleniyor.
patronla anlaşma yoluna gitmeniz lazım gibi. veya patron itiraz sürecini aşmış mı? hangi tarihlerdekine itiraz etmiş? itiraz etmediği ürünler var ise onlara neden ses çıkarmamış?