Cevap: Dershaneden ayrılma
Dershane sahipleri bir arkadaşıma ücretin tamamı için bana dava açtıklarını söylemişler. Lütfen yardımcı olun bu konuyla alakalı hangi kanunları yönetmelikleri tüzükleri kullanabilirim?
Ayrima karari almaniza neden olan " bir takim sebepler: dershanenin kusurlariyla ilgili degilse, sizi kurtarabilecek bir yasal duzenlem bulma sansiniz yok.
Sayın kırcalı yanıtınız için teşekkür ederim.
Ameliyat olma gibi bir durumum var, bunu daha önceden zaten rehberlik hocasına da ifade etmiştim. İşe girdiğim için ayrıldım. İkincisi, şahıslar benden hakları olmayan, karşılığında hizmet almadığım parayı tahsil ettiler. Hukuğu geçtim mantığa bile aykırı, siz yemediğiniz yemeğin parasını öder misiniz? Sözleşme şu an onlarda, davayı sözleşme hükümlerine istinaden açacaklarını var sayarsak tüketici hakları kanunu 5. maddeye binaen o hükümler haksız şart olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum çünkü sözleşme benle müzakere edilmedi ve benim aleyhime dengesizliğe sebep olmakta.
Alıntı:
istiglal rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kırcalı yanıtınız için teşekkür ederim.
Ameliyat olma gibi bir durumum var, bunu daha önceden zaten rehberlik hocasına da ifade etmiştim. İşe girdiğim için ayrıldım. İkincisi, şahıslar benden hakları olmayan, karşılığında hizmet almadığım parayı tahsil ettiler. Hukuğu geçtim mantığa bile aykırı, siz yemediğiniz yemeğin parasını öder misiniz? Sözleşme şu an onlarda, davayı sözleşme hükümlerine istinaden açacaklarını var sayarsak tüketici hakları kanunu 5. maddeye binaen o hükümler haksız şart olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum çünkü sözleşme benle müzakere edilmedi ve benim aleyhime dengesizliğe sebep olmakta.
Geçen kahvaltı için bir işyerine gittim, peynirli omlet siparişi verdim, tam getirdiler önüme koyacaklar ki telefon geldi ve benim çıkmam gerekti. Yemediğim yemeğin parasını ödeyerek çıktım.
Sayın eker yorumunuz için teşekkürler.
Peki benim durumumda olsaydınız ne yapardınız? ne düşünürdünüz? gitmediğim 1 aylık ücret benden tahsil ediliyor ve daha fazlası için de dava açılıyor.
Sizin bir kurumunuz olsa, müşterinizle 1 senelik sözleşme yapsanız.O sözleşmeye güvenerek hoca tutup maaş verseniz, size kayıt için gelen başka müşterileri/öğrencileri geri gönderseniz sonra size 1 yıllık sözleme yapan kişi pat diye ben gelmiyorum parada vermiyorum dese eminim bu nasıl hukuk bu nasıl mantık gelmese dahi sözleşme gereği ücreti ödemeli derdiniz.Olaya kendi pencerenizden baktığınız sürece daima ve istisnasız haklı olmanız normal.Durumu sanki hiç bir alakanız olmayan hiç gidip görmediğiniz bir yere niye para ödeyim ki gibi bir noktadan bakıyorsunuz.Ellerinde senet varsa icraya verip masraf ve faiziyle karşınıza çıkarırlar.Gidip kurumla uzlaşmak mantıklı olur düşüncesindeyim.
Benim bildiğim kadarıyla gidilmeyen saatlerin parası alınamaz. Bu konuda Erdoğan Bey ile Şenol Bey'e katılmadığımı belirtmeliyim.
Sayın ünalmış yanıtınız için teşekkürler. Bir de şu açıdan anlatayım. Bize kayıtlar kapandı dendikten sonra sınıfımıza bir arkadaş daha katıldı, sınıflar en fazla 15 kişi olacak dendi ancak yan sınıflar yirmişer kişilikti. kayıt olurken bize ygs ve lys dahil tüm kitaplarınızı ilk gün alacaksınız dendi ancak sadece ygs kitaplarını alabilmiştik, hem de kitapların gelmesine rağmen. Senet şu anda bende, yönetimde ise sözleşme var.
Alıntı:
istiglal rumuzlu üyeden alıntı
Sayın eker yorumunuz için teşekkürler.
Peki benim durumumda olsaydınız ne yapardınız? ne düşünürdünüz? gitmediğim 1 aylık ücret benden tahsil ediliyor ve daha fazlası için de dava açılıyor.
Ben arada fark göremiyorum. Sonuçta gitmemek sizinle ilgili bir şey. Bunda dersanenin bir kusuru yok. Dersane sizin gelmeniz için koltuğunuzu hazır tuttu ve hoca orada sizin de dinlemeniz gereken dersi anlattı. Görevini yerine getirdi. Siz orada olmadığınız için dersanenin masrafı hiç bir şekilde azalmadı. Orada olmamanızda dersanenin bir kusuru olmadığına göre maliyeti de ona yüklemeniz hakkaniyete uymaz görüşündeyim.
Bundan sonrası için gidemeyeceğinizi bildirip dersane ile anlaşabilirsiniz. Ancak siz gitmediğinizde dersanenin masrafları kurs sonuna kadar azalmayacağına göre, bunu yapmak zorunda olmadığını; yaparsa da ancak müşteri memnuiyeti için yapacağını bilerek davranmalısınız.