Hakim her zaman ceza alacak olursanız erteleme istiyor musunuz diye sorar mi?
Basit yaralama iddiasıyla hakkımda açılan davada ilk duruşma yapıldı. Mağdur, ben ve şahit olan arkadaşlarım duruşmaya katıldık. Mağdurun arkadaşı olan iki şahıs duruşmaya katılmadı. Hakim duruşma sırasında bana ceza alırsa ertelenmesini ister misin diye sordu, ben de istiyorum dedim. Bu soru cezanın ertelenecegi anlamına mı geliyor? Yoksa herkese sorulan bi soru mu bu? Bir diğer nokta ise şu; hakim gelmeyen şahitlerin zorla getirilmesine ve şubat ayına duruşma günü verdi. Disari çıkarken de sizlerin gelmesine gerek yok dedi. Burası da kafami karıştırdı, hakim hem duruşma günü veriyor, hem de gelmemize gerek yok diyor. Yorumlarsaniz sevinirim.
Cevap: Hakim her zaman ceza alacak olursanız erteleme istiyor musunuz diye sorar mi?
Cezanın ertelemesi HAGB yani Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasıdır Üç veya Beş yıl suç işlemezsen cezan düşer.Veya para cezası verilir bu süre içinde suç işlemezsen düşer.Şahitleri istememiştir siz Davanızla ilğilenin
Cevap: Hakim her zaman ceza alacak olursanız erteleme istiyor musunuz diye sorar mi?
Hakim subattaki duruşmaya gelmemize gerek yok dedi. Duruşmaya gideyim mi gitmeyeyim mi peki?
Gitmeni tavsiye ederim en azından orda bulun