ödediğim borcu ödemedin diyorlar
Ben 1 sene önce bir alışveriş merkezinden 2 tane telefon almıştım ödeyemedim bunun sonucundada avukatlık oldum avukat ile konustum bunun neticesinde bu borç yapılandırıldı ancak daha sonra benim dosyam başka bir avukata gitmiş şu an bu dosya başka bir hukuk bürosunda oradaki avukatlar bu borcun bu kısmını ödediğimi kabul etmiyorlar. Toplamda 8000 tl bakiye vardı ve ben tam 11 taksit ödeme yaptım ancak şu an dosyamın olduğu avukat kabul etmiyor ödediğim parayı ve sürekli tehdit edip mesajlar gönderiyor bana dolandırıcı muamelesi yapıyor maaşına haciz koyayımmı kapını kırdırayımmı seni hapise attırayımmı vs vs bana bir yol gösterir misiniz ve icra takibi 16.11.2016 itibari ile e devlet sisteminede düşmüş bildiğim kadarı ile bunun için tebligat göndermeleri gerekli söylediklerine göre göndermişler ancak muhtara veya bana gelen herhangi bir tebligat yok.Pskolojim bozuldu lütfen bir yol gösterin.Siz parayı yatırın sonrasına bakarız diyorlar dosyayıda kapatmıyorlar ben dava açmayı düşünüyorum ?
Cevap: ödediğim borcu ödemedin diyorlar
Gerekli bilgileri vermemişsiniz.
Ödemeyi nasıl yaptınız? Banka aracılığı ile yaptıysanız bunun zaten kaydı tutulur kapı gibi kanıttır. Elden verdiyseniz karşılığında makbuz almanız gerekiyordu. Almadıysanız sıkıntı olabilir. Aldıysanız ve sakladıysanız yine sorun yok.
Ödemeye dair belge varsa sıkıntı yok.Aksi halde borcu ödediniz diyemeyiz.Karşı taraf elbette alacağının peşinde koşacak, bunun için maaşa icra veya ev icrasına geleceğini söylemesi tehdit değildir yasal hakkı/seçenekleridir.Bununla alakalı(ne davası açmaktan bahsediyorsunuz anlamadım, ceza davasıysa kişiler zaten bunu açamaz) hukuki bir sonuç elde eden pek görülmedi.
ödeme yaptığıma dair elimde dekontlar mevcut kanıt var simdi ise dekontları gönderdim düştüler geri kalanı yatır dosyayı kapatalım diyorlar aksi halde yatırdığım parayıda temerrüt faizine sayacaklarmış ve en ağır cezayı almam için elinden geleni yapacakmış dolandırıcısınız siz çetesiniz diyor bana. Tebligat göndermeden haciz işlemlerini başlatacağını söylüyor durmadan.cezai işlem yani hapis cezası isteyeceklermiş.3 ay ila 6 yıl arası.
- - - Updated - - -
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Gerekli bilgileri vermemişsiniz.
Ödemeyi nasıl yaptınız? Banka aracılığı ile yaptıysanız bunun zaten kaydı tutulur kapı gibi kanıttır. Elden verdiyseniz karşılığında makbuz almanız gerekiyordu. Almadıysanız sıkıntı olabilir. Aldıysanız ve sakladıysanız yine sorun yok.
ödeme yaptığıma dair elimde dekontlar mevcut kanıt var simdi ise dekontları gönderdim düştüler geri kalanı yatır dosyayı kapatalım diyorlar aksi halde yatırdığım parayıda temerrüt faizine sayacaklarmış ve en ağır cezayı almam için elinden geleni yapacakmış dolandırıcısınız siz çetesiniz diyor bana. Tebligat göndermeden haciz işlemlerini başlatacağını söylüyor durmadan.cezai işlem yani hapis cezası isteyeceklermiş.3 ay ila 6 yıl arası.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Ödemeye dair belge varsa sıkıntı yok.Aksi halde borcu ödediniz diyemeyiz.Karşı taraf elbette alacağının peşinde koşacak, bunun için maaşa icra veya ev icrasına geleceğini söylemesi tehdit değildir yasal hakkı/seçenekleridir.Bununla alakalı(ne davası açmaktan bahsediyorsunuz anlamadım, ceza davasıysa kişiler zaten bunu açamaz) hukuki bir sonuç elde eden pek görülmedi.