Zabıt katipliği için bu davalar (para cezaları) güvenlik soruşturmasında engel oluşturur mu?
Merhabalar çok araştırmama rağmen bu sorulara cevap bulamadım. Zabıt katipliğini kazandım ve 2 tane sorum var ve içim hiç rahat değil.
Yaklaşık 6 ay öncesinde üniversite yıllarımda arkadaşlarla beraber açık alanda parkta alkol aldığımızdan dolayı karakola götürüldük ve 105 tl para cezası kesildi.
TTNet'e olan 250 tl borcumu maddi gücüm yetmediğimden ödeyemedim ve bana dava açıldı şuan borcum 560 tl oldu.
E-Devlet'den baktığımda mahkemeler kısmında TTNET icra dosyası olarak gözüküyor. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden baktığımda da Kabahatlar Kanunu İdari Para Cezası türünde 2 adet 105 TL toplam 210TL borcum gözükmektedir.
Ancak en kısa sürede bu iki borcumuda ödeyeceğim. Zabıt katipliğini kazandım ve güvenlik soruşturması olurken bu cezalar memur olmama engel teşkil edermi bilgili arkadaşlarıma sormak istedim.
Cevap: Zabıt katipliği için bu davalar (para cezaları) güvenlik soruşturmasında engel oluşturur mu?