Tüketici Hakem Heyeti Lehime karar verdi, ne yapmam gerekiyor ?
Merhaba değerli büyüklerim,
Forumda benzer bir konu vardı okudum fakat ne yapmam gerektiğini anlamadım. Takdir edersiniz ki bu konuda sizlerin bilgisine ihtiyacımız var.
Benzer bir konu açtığım için özür dilerim. Kısaca olayı özetlemek istiyorum. Gaziantep'te bir telefoncudan 1600 Tl fatura bedeli ödeyerek bir telefon aldım. Telefonum ithalatçı garantiliydi. Aldıktan 7 ay sonra kronik bir sorun nedeniyle İstanbul'daki teknik servise gönderdim. 1,5-2 ay tamir etmeye çalıştılar,tamiratı mümkün olmayınca beni arayıp isterseniz 2 haftada tamir edelim veya yeni cihaz gönderelim dediler. Bu esnada defalarca ben arayıp bilgi aldım yoksa ilgilenmiyorlar. Bende yeni cihazı seçtim. Cihazın Kore'den sipariş edileceğini gelmesinin 1 ayı bulacağını söylediler. Tamam dedim. 1 ay sonra aradım her aradığımda şu gün kargoya çıkıyor,bu gün kargoya çıkıyor denilerek oyaladılar. Defalarca mail attım,bana mail yoluyla sıfır cihaz göndereceğiz size diyerek kısacık bir cevap yazdılar Bende cihazdan umudumu kesip tüketici hakem heyetine başvurdum.Heyette Fatura tutarının tarafıma iadesi yönünde karar çıkarmış.
Ben heyete başvururken direkt olarak teknik servisten şikayetçi olmuştum,ama heyet muhatap olarak telefonu aldığım telefoncuyu göstermiş. O adamı aradığımda ben aracıyım benlik bir olay yok diyerek sıyrılmaya çalışıyor.
Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor. Benim ne yapmam gerekiyor ? 15 günlük itiraz süresinin dolmasını mı beklemeliyim ? Yoksa hemen adliyeye gidip kararı icra bölümüne mi götürmeliyim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılarımla
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Lehime karar verdi, ne yapmam gerekiyor ?
Karar doğru. Hatalı husumet göstermişsiniz. Size garanti veren firma ithalatçıdır. Ya ithalatçı ya üreticiden şikayetçi olmalıydınız. Karar lehinizeyse, elinizdeki kararla birlikte icra edebilirsiniz satıcıyı.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Karar doğru. Hatalı husumet göstermişsiniz. Size garanti veren firma ithalatçıdır. Ya ithalatçı ya üreticiden şikayetçi olmalıydınız. Karar lehinizeyse, elinizdeki kararla birlikte icra edebilirsiniz satıcıyı.
Cevabınız için teşekkür ederim. Karar lehime çıktı şükür o konuda bir problem yok. Peki Şuan karşı tarafın 15 günlük itiraz süresinin dolmasını mı beklemeliyim ? sanırım 15 gün içinde itiraz edilmezse karar kesinleşiyormuş. yoksa hemen gidip icra yoluna mı başvurmalıyım ?
O size kalmış. Karşı tarafın temyize gitme riskini almak istemiyorsanız 15 günü bekleyin. Tabiri caizse salağa yatın. Satıcının dediklerine inanmış gibi yapın. İtiraza gerek olmadığını düşünsün. 15 gün geçince basın icrayı.
Alıntı:
O size kalmış. Karşı tarafın temyize gitme riskini almak istemiyorsanız 15 günü bekleyin. Tabiri caizse salağa yatın. Satıcının dediklerine inanmış gibi yapın. İtiraza gerek olmadığını düşünsün. 15 gün geçince basın icrayı.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için,aynen öyle yapacağım o halde :)
Rica ederim. Bir şey sorabilir miyim bu arada? Telefonu sıfır olarak mı almıştınız?
Alıntı:
Rica ederim. Bir şey sorabilir miyim bu arada? Telefonu sıfır olarak mı almıştınız?
Evet sıfır almıştım. Eski telefonumu sattım,1 ay telefonsuz kaldım,bursumu harçlığımı biriktirip almıştım.