Cevap: Avk bedelini kim öder?
O para kanun gereği avukatındır.
Avukatların zaten geneli bankalardan daha acımasızdır, bir kere sizi yolmaya başladılar mı kaz yavrusu gibi ortada kalırsınız, elinize 3-5 kuruş verip yollarlar
Avukatlık Kanununun 164. maddesinin son fıkrasına göre "Dava sonunda, kararla tarifeye dayanılarak karşı tarafa yüklenecek vekâlet ücreti avukata aittir. Bu ücret, iş sahibinin borcu nedeniyle takas ve mahsup edilemez, haczedilemez."
Alıntı:
edurak rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, merakımdan soruyorum 5 sene önce açılan davam bu yıl bitti. O dönem bi miktarda anlastık ve peşinen avk ücretini ödedim.
sonuç olarak mahkeme benimde kendimi bir avk ile savundugumdan avk bedelinin karsı taraftan alınarak bana verilmesine karar verdi.
Avk ise icra yoluyla bu bedeli karsı taraftan aldı.
Zaten biz avk la en basta bi bedelde anlaşmıştık.
Avk lar kazanırsa her iki taraftanmı ücret alıyor?
Tesekkürler
Öncelikle avk değil, Av.
Avukatların her iki ücreti de alması Avukatlık Kanunu'ndan kaynaklanan bir durumdur. Yasaldır. Buna karşı çeşitli itirazlar, davalar olsa da halen yürürlüktedir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
esssrarengiz rumuzlu üyeden alıntı
Avukatların zaten geneli bankalardan daha acımasızdır, bir kere sizi yolmaya başladılar mı kaz yavrusu gibi ortada kalırsınız, elinize 3-5 kuruş verip yollarlar
Acımasızlıkla ve "yolmak" la bir ilgisi yoktur.
Avukatların her iki ücreti de alması Avukatlık Kanunu'ndan kaynaklanan bir durumdur. Yasaldır. Buna karşı çeşitli itirazlar, davalar olsa da halen yürürlüktedir.