Mahkeme kararı ile para iadesi cıkan ürün.
Öncelikle selamun aleykum. Bundan 1 sene garantisi devam eden 2. el bir cep telefonu aldım . Telefon alındığında hiç kullanılmamıştı ilk ben kullanmaya başladım, cihaz bir sebebten arızalandı ve servise benim adıma gitti, servisten geldikten sonra onarılmıstır ve testleri yapılmıstır denmesine rağmen cihaz hala kullanılamıyordu bunun üzerine elimdeki ilk sahibine ait fatura ve ilk sahibiyle aramızda yapmış olduğumuz satış sözleşmesi ile Tüketici hakem heyetine başvuru yaptım, 3 ay sonra karar lehime çıktı ve ürünün para iadesinin şahsıma yapılması kararı elime ulaştı. Firma savunmasında muhatabın fatura sahibi olduğunu ve cihazın gerektiği gibi servisten onarılarak gönderildiğini belirtmiş,bilir kişi ve kararda ise ürünün ayıplı olduğu ve para iadesinin satış sözleşmeli olarak başvurduğum için tarafıma 15 gün içinde iadesine karar vermiş.
Buraya kadar herşey olağan, karar elime ulaştıktan bir kaç gün sonra firmaya başvuruda bulundum. Mağaza kararın henüz ellerine ulaşmadığını ve cihazın fatura sahibiyle icralık olduklarını karar kendilerine ulaşınca inceleyip sonra şahsıma haber verileceği söylendi, Bu olayında üstünden 20 gün geçti kararda belirtilen 15 gün de çoktan dolduğu için firmaya tekrar gittim, firma bana biz ürünün fatura sahibi ile icralık durumdayız sizde madursunuz deyip bana merkezlerinden gönderilen bir çıktı verdiler, verdikleri çıktıda ürünün para iadesini servis tarafından yapılacağı bendeki cihaz , kutu içeriği ve mahkeme kararı ile servise gönderip onlardan ürünün parasını iade alabileceğimi söylediler.
Bu durumda ne yapmam gerekli, ilamlı icra takibimi çıkartmam mantıklı yoksa servise mi göndermeliyim. (not: servisede hiç bir şekilde ulaşılamamaktadır telefon ile) yardımcı olursanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
Cevap: Mahkeme kararı ile para iadesi cıkan ürün.
Servise gitmenize gerek yok. Hakem heyeti satıcıyı size para ödemeye mahkum etmiş. Satıcıdan bu parayı (gerekiyorsa icra yolu ile) alın.
Ayrıca sizden ufak bir ricam var. Sizin durumunuzun bire bir aynısını yaşıyorum ancak buradaki tüketici heyeti "ikinci el üründe garanti olsa bile bizim karar verme yetkimiz yok" diye tutturdu. Adamları inandıramıyorum. Sizdeki kararın bir resmini ya da taratısını bana göndermeniz şu bir ay içerisinde başıma gelecek en iyi durum olur. Rica etsem yapar mısınız? Saygılarımla.