Kamu Kurumu Sözleşmeli Personeli Kıdem Tazminatı
Merhabalar herkese,
3 senedir bir kamu kurumunda her sene tekrar tekrar "belirli" süreli sözleşme yapılarak mühendis olarak çalışmaktayım. Bu sözleşmeler, ilk yıl taşeron firma üzerinden oldu, sonra direkt kurum üzerinden oldu ve en son da Maliye Bakanlığı desteği üzerinden 4B alımıyla oldu.. 31 Aralık'ta sözleşme süresi sona erecek ve yeni yılda kurumla ilişiğim sonlanacak.
1 - Üç senedir sözleşmemin yenilenmesinden ötürü, sözleşmem belirsiz süreliye dönmüş sayılır mı?
2 - Bu tipteki sözleşmeli personellerde kıdem tazminatı hakkı var mıdır, talep edebilir miyim?
---
Cevap: Kamu Kurumu Sözleşmeli Personeli Kıdem Tazminatı
Kusura bakmayın konuyu tekrar aktif hale getireceğim.
İnternette bulabildiğim ilgili kanunları elimden geldiğince anlamaya çalıştım.
En son anladığım kadarıyla; 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilenler için 2 yılı doldurma şartında tazminat ödeniyor sanırım.
Ancak ben, (ilk mesajımda anlattığım gibi) aynı kamu kurumda farklı farklı şekillerde Hizmet Alımı ile alındım.
Bunların hepsi de 4B kapsamına girer mi, yoksa sadece en son yılım mı 4B kapsamına giriyor?
Eğer, sadece son yıl 4B kapsamında olsam bile daha önceki 2 yılımdan dolayı yine de tazminat hakkı kazanabilir miyim?
(NOT: SGK Hizmet dökümümde bir önceki sene için Çıkış tarihim bulunmuyor. Aynı hizmet kaydı üzerinden devam ediyor.)
---