kredi ve kredi karti borçu ve yurtdışı cıkış yasağı.
herkese merhaba,
yaklasık 1-2 aydır forumu takıp edıyorum fakat herhangı bır net cevap bulamadıgımdan bu konuyu acma geregı duydum
hakkımda acılmıs 2 adet ıcra dosyası bulunmaktadır. Bu dosyalar 2 farklı bankaya ait olup borcların toplamı 5000 tl den azdır. dosyalar acılalı 6 ay kadar olmuş ve ben 2 yıldır yurdısında yasamaktayım. bu dosyalar hakkında herhangı bır ıslem yapmadım. eksı adresıme ıhtarname gelmıs fakat muhtarlık adreste oturmadıgımdan ıhtarnameyı almamıs.
uyap dosyalar bu(Türü İlamsız Takip Yolu Genel Haciz Yoluyla Takip
Şekli ÖRNEK: 7 İlamsız Takiplerde Ödeme Emri - Eski No: 49) seklinde gozukmektedır.
sımdı benım sorum su benım turkıyeye gelmek ile alakalı herhangı bır sorun yasarmıyım, yada donmek ıstedıgımde herhangı bır sorun cıkartırlarmı.
sımdıden cok tesekkurler
saygılar
Cevap: kredi ve kredi karti borçu ve yurtdışı cıkış yasağı.
Alıntı:
hades123 rumuzlu üyeden alıntı
herkese merhaba,
yaklasık 1-2 aydır forumu takıp edıyorum fakat herhangı bır net cevap bulamadıgımdan bu konuyu acma geregı duydum
hakkımda acılmıs 2 adet ıcra dosyası bulunmaktadır. Bu dosyalar 2 farklı bankaya ait olup borcların toplamı 5000 tl den azdır. dosyalar acılalı 6 ay kadar olmuş ve ben 2 yıldır yurdısında yasamaktayım. bu dosyalar hakkında herhangı bır ıslem yapmadım. eksı adresıme ıhtarname gelmıs fakat muhtarlık adreste oturmadıgımdan ıhtarnameyı almamıs.
uyap dosyalar bu(Türü İlamsız Takip Yolu Genel Haciz Yoluyla Takip
Şekli ÖRNEK: 7 İlamsız Takiplerde Ödeme Emri - Eski No: 49) seklinde gozukmektedır.
sımdı benım sorum su benım turkıyeye gelmek ile alakalı herhangı bır sorun yasarmıyım, yada donmek ıstedıgımde herhangı bır sorun cıkartırlarmı.
sımdıden cok tesekkurler
saygılar
Bankalara olan borçlarınız nedeniyle yurda giriş ve çıkışınızda herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bankalara olan borçlarınız nedeniyle yurda giriş ve çıkışınızda herhangi bir sorun yaşamazsınız.
hızlı cevabınızın için cok tesekkür ederım
herhangı bır arama yada yakalama kararıda cıkaramazlar degılmı
cunku sanırım aılemı arayıp korkurtmak ıstemısler gelemez gelınce havalımanında sıkıntı yasar dıye
tekrar tesekkur ederım
Bir ödeme taahhüdünde bulunup o taahhüdünüze uymamış olsaydınız, disiplin hapsi sözkonusu olabilirdi. Ancak 2 yıldıryurtdışında olduğunuza göre, 6 ay önce açılmış icra dosyaları için bir ödeme taahhüdünde bulunmuş olamayacağınızı düşünüyorum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir ödeme taahhüdünde bulunup o taahhüdünüze uymamış olsaydınız, disiplin hapsi sözkonusu olabilirdi. Ancak 2 yıldıryurtdışında olduğunuza göre, 6 ay önce açılmış icra dosyaları için bir ödeme taahhüdünde bulunmuş olamayacağınızı düşünüyorum.
hiç bir tahadüt verilmedi benim tarafımdan nede ailem tarafından imzada atılmadı hiçbir yere dediğim gibi adres yurtdışı muhtar bile gelen ihtarnameleri geri gönderdi. zaten üyap tan baktığımdada sadece takip olarak gözüküyor.
benım korkum yakalama kararı vs cıkarabılırlermı acaba idi fakat sizin yanıtınızla dahada rahatladım tekrar teşekkürler
saygılar.
Ödeme emrinin tebliğ edildiği adrese (siz o adreste kayıtlı göründüğünüz için) haciz işlemi yapabilirler.
Ailenize ait eşya haczedilebilir, haczedilen eşyanın size ait olmadığını ispatlamak için eşyanın sahibi olan kişilerin istihkak davası açması gerekebilir.
Banka ile temasa geçip bir ödeme planında anlaşmak en mantıklısı olacak.