Bilmeyerek çalıntı mal aldım karşı kişi davadan vazgeçmek için 5.Bin Tl istiyor
Öncelikle Böyle bir site kurulduğu için çok mutluyum inşallah abilerim yardımcı olurlar.
13.01.2016 tarihinde Eskişehirde Facebook üzerinden tanıştığım çocuk dan Bianchi Speed 4000 bisiklet aldım.Bisikletin tekeri patlak göbek dağınık idi.neden böyle sorduğumda abi bodrumda kullanılmıyor dedi bisikletin fatura sı olup olmadığını sordum.Kendisi bana bisikletin toplama olduğunu bu yüzden faturası bulunmadığını söyledi evinin burası olduğunu birşey dahilinde gelebilirsin dedi ve ben bisikleti 240 tl karşılığından çocukdan satın aldım.satın aldıkdan sonra bisikletciye gidip 100 tl masraf yaptım ve bisikleti hiç kullanmadan bodrum kata koydum.ve bisikleti öylesine fiyat araştırması diye 400 tl'ye Facebook da satışa sundum ve bisikletin asıl sahibi bisikleti görmüş ve polisler ile evime gelip bu bisikleti sen mi satıyorsun dedi ve evet dedim 2 hafta önce şu kişiden satın aldım dedim ve bisikletin seri nosuna baktık doğru çıktı ve bisikleti aldılar.bnde Karakolda ifadem de herşeyi söyledim böyle böyle diye çocuklar herşeyi itiraf ettiler bisikleti onların sattığını fakat bizde çalıntı olduğpunu bilmiyorduk dedi.Bisikletin asıl sahibine durumu anlattım ve bana çıkartıp 60 tl verdi.bnde evime geldim ve 1 ay sonra mahkeme kağıdı geldi çalıntı malı bilerek satın almak ve değerinden düşük satın alma diye ilk mahkememi derslerimden sınavlarım dan dolayı unuttum ve 17.11.2016 ertelendi bisikleti satın aldığım cocuklar yaş dan dolayı hepsi beraat etti ve bisikletin asıl sahibi bnden şikayetçi olmamasına rağmen satın alan kişiden şikayetçiyim kamu davasına katılmak istiyorum diye adliyeye yazmış.
Satın aldığım çocuk daha önceden 20 tl karşılığında başkasından satın almış ve bana 240 tl sattığını ifadesinde yazmış.bisikletin faturasında 2012 yılına ait ve 440 tl değeri var ben ise bisikleti 240 tl aldım yaptırdığım bisikleticiye gittim ve geçmiş güne bişey yapamam dedi.Bisikletin asıl sahibi ise benden davadan vazgeçmem için 5 bin tl istedi.
Benim ne yapmam lazım Tam 1.5 senedir Kpss Hazırlanıyorum Ve özel harekat başvuru yapmıştım eğer sicilime işlenir ise bütün hayatım emeklerim çöpe gider yardımcı olursanız sevinirim.Bu zamana kadar hiç kimsenin kul hakkını yemedim ağlayanın malı zaten bana yar etmez çalıntı olduğunu bilsem zaten almazdım.
Cevap: Bilmeyerek çalıntı mal aldım karşı kişi davadan vazgeçmek için 5.Bin Tl istiyor
Arkadaşlar Davam Beraat oldu hakim'e herşeyi anlattım Hakim Biz zaten işin piriyiz kimin ne olup olmadığını biliyoruz dedi.Bir daha herhangi bir mal alınca kimlik fotokopisi vs. bişeyler almamı söyledi.ve beraat dedi.Çok Şükür