Hırsızlıktan hakkımda dava açılmış
Öncelikle merhaba ben üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim geçen sene babam seyyar satıcıdan bir telafon almış ve bunu 1 ay süreyle kullanmış fakat telafon çalıntı çıkmış daha sonra babam polis tarafından ifade vermeye cagrildiginda korktuğu için telefonun kendinde olmadığıni söylemiş ve hatti da benim kullandigimi belirtmiş sonra şüpheli hattı ( şüpheli olduğunü ben bilmiyordum) ben kullanmaya başladım daha sonra babam oğlum kullanıyor dediği için bende ifade vermeye çağrıldim ve olayı orda öğrendim bende ifademde söz konusu hattı kısa surede kullandigimi belirttim ve telefondan haberim olmadığını söyledim ben ifadeye çağrılinca babam olayın ciddiyetini anladı ve telefonu polise teslim ederek pisman oldugunu belirtti herşeyi olduğu gibi anlattı ve benim olaydan habersiz olduğumu söyledi. Fakat şuan sanık durumundayim tek suçum o hattı kullanmak oldu. 2 ay sonra mahkemem olacak başıma daha önce böyle birşey gelmediği için çok panik yaptım uykularım kaçıyor acaba ne olur bilen kimseler yanıt verirse sevinirim çok korkuyorum
Cevap: Hırsızlıktan hakkımda dava açılmış
Babanız zaten gerekeni yapmış telefonu kendisinin aldığını beyan etmiş.Daha önceden Adli sicil kaydı yoksa ceza alırsa eğer cezası ertelenir veya para cezasına çevrilir.Sizinde Adli sicil yoksa beraat edebilirsiniz
Evet ikimizinde adli sicil kaydı yok teşekkür ederim