iphone cihazlarının fotoğraflarının kullanımı
Merhabalar. telefon ve tablet cihazlarına kap imal eden bir firmayım. internet üzerinden satışını yapmak istiyorum. bunun için sitemin menüsünde iphone ürünleri - samsung ürünleri vs diyerek linkler açacağım. ve bu cihazların fotoğraflarını kullanacağım. Bu konuda telifle ilgili bir sorumluluğum var mıdır? Eğer varsa ilgili şirketler firmamı uyarmadan ceza yoluna gidebilirler mi? yoksa ilk önce beni ihtar mı ederler? kısacası eğer varsa bu konunun cezai yaptırımı nedir? Çok teşekkür ederim.
Cevap: iphone cihazlarının fotoğraflarının kullanımı
İlgili markanın kılıflar veya kapaklar üzerinde fiziki olarak kullanılması durumunda ihtar dahi çekmeden dava açtıkları oluyor. Ancak internet üzerinden bir çok firma sizin gibi satış yapmasına rağmen bu konuda herhangi bir davaya rastlamadık. Tabi size de dava açılmaz diyemeyiz. Sonuçta internet üzerinden dahi olsa ilgili firmaların markalarını kullanmak sıkıntılıdır. Kendiniz bir marka yaratarak onu kullanının.
Cevap: iphone cihazlarının fotoğraflarının kullanımı
sanırım ben konuyu yanlış anlattım. benim zaten bir markam var. X marka sticker üreticisiyim. iphone telefonları için sticker veya kap imal ediyorum. benim kılıfımın veya sticker'larımın üzerinde apple samsung vs yazmayacak. ama siteme gelen müşteri telefonunu seçmeli ki ben o telefonun ölçülerine göre tasarım yapabileyim. Bu durumda müşteri telefonunu seçmesi için websitemde link açmak durumundayım.