Geçmişi Temizleyememek ve Yardım Bulamamak
Merhaba sevgili hukuki.NET üyeleri ve Avukat abilerim;
Ben 93 doğumlu bir gencim. Daha önce başkasına ait kredi kartını izinsiz kullanmak gibi bir suça 2 defa karıştım. Web tasarım ve yazılım işleri ile ilgilendiğimden devamlı araştırmacı bir insanım. Deep web denilen internetin karanlık yüzü bilinmeyenlerine giriş yaptım. Burada Bir çok insanla tanıştım dostluğum ilerledi. Arkadaşlık dostluğumuz ilerledikçe merak hırs dan dolayı aynı suçu tekrarladım. Şu anda temizlenmek istiyorum, adıma açılan 4 dava var, ancak 2 tanesinde suçsuz olduğumu kanıtlayabiliyorum. Dava açan şahıslarla uzlaşma sağlayabiliyormuyum? veya nasıl avukat talebinde bulunabilirim. Duruşmam 23 kasımda
Cevap: Geçmişi Temizleyememek ve Yardım Bulamamak
keşke birileri cevaplasa..
Mağdurların zararını davadan önce öderseniz ve şikayetlerini geri alırlarsa alt sınırdan erteli cezalar söz konusu olabilir.Ciddi bir yüz kızartıcı suç.Adli arşivde de polis kayıtlarında da her zaman var olacaktır.Ceza zincirleme olarak değerlendirilir şikayetçilerde şikayetlerinden vazgeçmezse olayın sonu deepweb den deepprison'a bağlar.Avukatı çevrenizden edineceksiniz.Kolay gelsin.
23 kasımı geçtik son durum nedir
Sayın Engin bey yazılacakları yazmış zaten
benim anlamadığım 4 suçtan 2sinde suçsuzum diyorsunuz. Bu 4 işlemde tamamen suçsuzdunuz da suç üzerinize mi kaldı bir sebepten (deepweb in yapısı gereği olan riskler) yoksa gerçekten bu suçların bazılarını işlediniz mi. Tabii ki uzlaşma sağlarsanız zararlarını öderseniz ve onlar da şikayetini geri çekerse cezanızda indirim olacaktır ama ceza tamamen kalkmaz çünki bunlar şikayete bağlı suç değil hakaret gibi. Suçun dört kere olması cezayı arttıracaktır doğal olarak. Bu siteden avukat bulamazsınız site kuralları gereği ama avukat şart.
Uzman bir avukattan yardım alınız, sayın Engin Ünalmışın söyledikleri de bu konuda size bir miktar yardımcı olabilir, genç yaşınızda bu kadar davaya maruz kalmanıza gerçekten üzüldüm.