taciz şantaj haneye tecavüz bilgi paylaşırmısınız?
merhabalar,
kısaca olayı anlatayım...ve deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum esasında bir tane doğru vardır onu ben biliyorum fakat yaptırımlarını bilmiyorum,paylaşırsanız sanırım daha cesaretli olacağım...öncelikle daha önce herhangi bir suça karışmamış biri bunları uyguluyorsa cezası nedir nekadarı paraya döner ne olur bilemiyorum,lütfen beni aydınlatın..
istanbulda yaşıyorum 30 yaşındayım,,, bir bey ile tanıştım 1 sene birletikten sonra ayrılma kararı aldım ... elinde olan fotograflarımı aileme atacagını kızıma atacagını söylüyor ve whatsap profiline benim açık fotolarımı koyuyor kullandığı hat onun üzerine değil...
evime zorla girmeye çalışırken yangın merdiveninden çıkarken videosunu çektim bunu kanıtlayabilirim tabii kanıt sayılırsa çünkü apartmanda çektim...whatsapp profil resimine koydugu fotorafımın ekran fotosunu çekip cd ye atıp o şekilde şikayette bulunsam yaptırımları nedir bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz?
görüşmek istiyor görüşmezsem bunları kullanıyor ne yapmalıyım?
Cevap: taciz şantaj haneye tecavüz bilgi paylaşırmısınız?
whatsap hattı kimin üzerineyse onun ifadesi alınacaktır. Hat sahibi sizi rahatsız eden kişinin ismini verirse kimin yaptığı ıspatlanmış olur.
Haneye tecavüzde eve girmemişse kişinin huzur ve sükununu bozma suçundan dava açılabileceğini düşünüyorum. Üst sınırı 1 yıl. Sabıkası yoksa ertelenir ya da paraya çevrilir.
Karşılığında sizin bir şey yapmanızı istemişse şantaj olur. Üst sınır 3 yıl. Karşılığında sizin bir şey yapmanızı istememişse tehdit olur. Üst sınır 2 yıl. Birden fazla yapmışsa cezası artar.
ben bunları sanırım kanıtlarım