Koruma amaçlı kandırılarak pozisoyn değişikliği
İşverenimin beni korumak amaçlı pozisyonumun değiştireceğini belirtip pozisyonumu farklı bir birime aldı.
Fakat beni kandırmış oldu. Önceki birimdeki kişileri işten çıkartacağını beni korumak amacında oldugunu söyledi.
Bu sözüne güvenerek kabul ettim. Çünkü tekrar eski pozisyonuma alacağını söyledi.
Malesef bunun işten çıkıp tazminata hak kazandıgımı bilmediğim, sözüne güvendiğim için ve biraz da borcum oldugu için mecburen kabul ettim.
Görev değişikliğim şirkete duyurulmadı. Birim değişikliğim yaklaşık 1 yılı geçen bir süre oldu. Bugün ofiste çalışma yerimin değişikliği sonucu şirketteki huzursuzlugum artması sonucu bu konuyu tekrar gündeme getirdim.
Hala bu sebepleredn dolayı çıkıp tazminatımı alabilir miyim?
Cevap: Koruma amaçlı kandırılarak pozisoyn değişikliği
keşke yanıt verebilecek birileri olsa
Yazılı olmayan şeylerin ispatı ne yazık ki zordur. Bulunduğunuz pozisyonda geçen sürede göz önünde bulundurulursa yapacak bir şey yok gibi.
İşverenle konuşarak bir sonuca ulaşmayı deneyin.
Ben sözlü olarak aramızdaki samimiyet kullanılarak kandırıldım. Sözleşme ya da herhangi bir yazılı evrak da yok. Çalıştığım ortamdan da işten de hiç mutlu değilim. Ama 5 yıllık birikmiş tazminatımı da bırakmak istemiyorum.
Peki şirket birleşmesi vs gibi şeyler tazminat alma hakkı doğurur mu veya oturduğum kattan başka bir odaya alınıp çalışma koşullarımın değişmiş olması gibi ?
İşyeri veya işin devri doğrudan tazminata hak kazandırmaz.
Keza odanızın 3.kattan 1.kata alınması veya 5.kattaki bir odaya taşınması da esaslı değişiklik değildir .
cevabınız için teşekkürler Erdoğan Bey,
Peki pozisyonumun düşürülmesi? üzerinden zaman geçti malesef.
Diyelim ki şikayetçi oldunuz, işvereniniz;
Maaşı aynı olan bu pozisyona şu veya şu sebepten kendisi geçmek istedi. Bende ona güvenip yazılı bir işlem yapmadım.
Dese siz aksini ispat edebilir misiniz?
1 yıl sonra pozisyon değişikliğini sebep gösteremezsiniz.
Alıntı:
thex rumuzlu üyeden alıntı
Diyelim ki şikayetçi oldunuz, işvereniniz;
Maaşı aynı olan bu pozisyona şu veya şu sebepten kendisi geçmek istedi. Bende ona güvenip yazılı bir işlem yapmadım.
Dese siz aksini ispat edebilir misiniz?
Ben de aynı durumdaki maduriyetteyim sonuç olarak ben de onlara güvendim. Onların yükümlülüğü değil mi yazılı işlem yapmak ?