Bankalar tarafindan icraliğim tazminatimi çek ile alabilirmiyim ?
Merhaba
Farklı dosyalardan 7 adet icra mevcut ve şu anda kurumsal bir şirkette düzenli bir şekilde çalışmaktayım.
Borcum da düzenli bir şekilde kesinti yaparak tahsil edilmektedir..
Fakat şirket iş akdi feshini verdiğinde alacak olduğum tazminat banka borçlarına gidecektir.
Ve benim bu tazminata ihtiyacım var. Bu tazminatımı tarafıma çek yazdırarak alabilirmiyim ?
Yazdırabilirmiyim ?
Yada Farklı bir banka hesabına aktarabilirmiyim ??
Cevap: Bankalar tarafindan icraliğim tazminatimi çek ile alabilirmiyim ?
Şirket böyle birşey yapmaz. Eğer yaparsa icra dairesi şirketten senin tazminatını talep edecektir. İşyeri ile anlaşıp istifa edip, elden tazminatını alman lazım ama bu da hem yasadışı olur. Hem de şirkey yanaşır mı bilemem. Avukat değilim ama kurumsal bir şirkette muhasebeciyim. Bir avukat arkadaş daha iyi yardımcı olur sana.
Alıntı:
thecran rumuzlu üyeden alıntı
Şirket böyle birşey yapmaz. Eğer yaparsa icra dairesi şirketten senin tazminatını talep edecektir. İşyeri ile anlaşıp istifa edip, elden tazminatını alman lazım ama bu da hem yasadışı olur. Hem de şirkey yanaşır mı bilemem. Avukat değilim ama kurumsal bir şirkette muhasebeciyim. Bir avukat arkadaş daha iyi yardımcı olur sana.
Evet airket yanasacagini sanmiyorum diyelim ki bu ihtimal var bunu degerlendirmek isterim tesekkur ederim yorumun icin
Alıntı:
ercihankirgil rumuzlu üyeden alıntı
Evet airket yanasacagini sanmiyorum diyelim ki bu ihtimal var bunu degerlendirmek isterim tesekkur ederim yorumun icin
Rica ederim. Böyle bir ihtimal var tabi ki. Kurumsal bir firma bahsettiğiniz için aklıma Turkcell , Migros v.s. gibi şirketler geldi. Allah yardımcınız olsun
Tazminatimi cek ile alabilirmiyim acil cevaplayabilirmisiniz...
Merhaba
Farklı dosyalardan 7 adet icra mevcut ve şu anda kurumsal bir şirkette düzenli bir şekilde çalışmaktayım.
Borcum da düzenli bir şekilde kesinti yaparak tahsil edilmektedir..
Fakat şirket iş akdi feshini verdiğinde alacak olduğum tazminat banka borçlarına gidecektir.
Ve benim bu tazminata ihtiyacım var. Bu tazminatımı tarafıma çek yazdırarak alabilirmiyim ?
Yazdırabilirmiyim ?
Yada Farklı bir banka hesabına aktarabilirmiyim ??
Cevap: Tazminatimi cek ile alabilirmiyim acil cevaplayabilirmisiniz...
İşvereninize icra dairesinden hak kazandığınız kıdem tazminatının da ilgili borç dosyasına ödenmesi yönünde bir ödeme EMRİ gitti ise,
işvereniniz size çek yazacaksa da ancak ilgili dosyaya yeten miktarın ödenmesinden sonra KALAN KISIM için çek yazabilir.
Yani ne sizin ; kıdem tazminatımı çek olarak alayım, borç dosyasına ödenmesin deme hakkınız, ne de işvereninizin kıdem tazminatını nakit ödemeyeyim çekle ödeyeyim deme hakkı YOKTUR.
Kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde sözleşmeniz feshedildiği anda , işveren kıdem tazminatı tutarını öncelikle icra dairesi hesabına ödemek zorundadır.