Alacağa ilişkin anlaşmazlık
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sorunumu buraya yansıtmamın bir tek nedeni var. O da avukatımın vazifesi olduğu halde takibe konu asıl borç ne kadar, vekalet ücreti ne, dosyaya ne girmiş, resmi kesintiler ne, benim alacağım nedir , toplasanız beş dakikasını bile tutmayacak bir izahatten imtina etmesi, cahil muamelesi yapmasıdır ve neticede sinirlerin gerilmesidir. Yoksa alacağa konu borç o kadar komik ki, burada insanları meşgul etmeye bile değmez.
Borca konu husus kredi dosya masraflarıdır. Tüketici Hakem Heyetinden lehime çıkmış iki karar var, 250 ve 200 tl tutarlarında. 250 tl için reddiyat makbuzundan (ki icraya gittim kendim aldım) öğrendiği dosyaya giren 494 tl, verilmesi gereken 477 tl; 200 tl için dosyaya giren 404, kalan 390 tl.
Alacaklı olarak asıl tutardan benimde ödemekle yükümlü olduğum meblağlar, yüzdeler olduğunu (diğer konularda vekalet ücretleri %12/%15 vs) biliyorum ve kabul ediyorum. Ama yükümlü olduğum ve benim asıl alacağımdan düşülmesi gereken resmi tutarlar ne olursa olsun hesap ediyorum avukatımın 250 tl için şahsıma 150 tl, 200 tl için de 100 tl ödeme yapmakta ısrar etmesini hiçbir formüle oturtamıyorum. Doğru düzgün izah etseler, ''al bak icradan yatan bu diye :) bilgisayarı çevirip ekranda abuk sabuk bi bir program göstererek cahil muamelesi yapmasalar veya deseler ki arkadaşım ödeme güçlüğü içindeyiz al bunu git, amenna....(ki sanırım öyle:) ), elden almadığınız bir para için elden nakit aldım diye imza attırmaya çalışmasalar, nedenini sorduğunuzda icradaki dosyaya koyacağız diye abuk sabuk bir cevap vermeseler -ki zaten infaz olmuş, arşive gitmiş dosyalara daha ne koyacaklarsa :)....., ''aaa tüm masraflar bize ait, siz bir kuruş bile ödemiyorsunuz, dosya masrafı neyse birebir onu veriyoruz'' mukabilinden telkinlerini hatırlasalar (tüm şebeklikleri vekaleti alasıya kadarmış, iş ödemeye ciddi bir iki soru sormaya gelince hemen çirkefe yattılar :))
Özetle 250 ve 200 tl'lik asıl alacaklara istinaden avukatın 100er lira kesinti yapması normal mi :)
hERKESE İYİ ÇALIŞMALAR ESEN KALINIZ..
Cevap: Alacağa ilişkin anlaşmazlık
Siz avukatınıza vekalet ücreti olarak ne kadar ödediniz?
Bilmiyorum, olayımızda bu zaten, avukatın izahate yanaşmaması, soruyorsun, kötü oluyorsun.
Kamu çalışanıyım, mesai arkadaşlarından birinin tavsiyesi üzerine