Savcılık Cep Telefonuma El koydu
İyi Günler 28.10.2016 da Eski sevgilim yeni sevgilisini dövecegim zannetti ve hakkımda şikayette bulundu sonuç olarak göz altına alındım eski kız arkadaşım karakolda şikayetinden vazgeçti fakat ordaki Polis memurlarının tabiri caizse gazıyla bana dava açtı ifadesinde okul çıkışıma geliyor beni dövüyor takip ediyor aileme çöküyor ailemle tehdit ediyor şantaj yapıyor gibi suçlamalarda bulundu tabikide üzerime atılan suçlamaların hiçbirini kabul etmedim cunku iftira telefonumda görüntüsü ve videosunun oldugunu öne sürdü fakat öyle birşey kesinlikle yok buna karşılık Sayın Savcı ifademin alınıp salı verilmeme ve cep telefonuma el koyulmasına karar verdi siber suçlarda incelenmesi için telefonumda eski kız arkadaşıma dair kesinlikle fotograf ve video yok sadece ona attıgım küfür içerikli smsler var cünkü eski kız arkadaşım bunu planlamış beni telefondan arayıp tahrik ediyordu ve yüzüme kapatıyordu dönüp aradıgımda ise açmıyordu bende o anlık sinirle sms yoluyla hakaret içerikli mesajlar attım benim merak ettigim ben cep telefonumu savcılıktan mı alabilirim yoksa siber suçlar şubesinden mi ve nasıl alabilirim ne zaman alabilirim ve bu mahkemede aleyhime suç varmı ve ben bu davacı lehime çevirebilirmiyim yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim yaşım 19 kız arkadaşımın ise 17 ne yapmam gerekiyor??
Cevap: Savcılık Cep Telefonuma El koydu
Hakaret ve tehdit mesajlarla sabitmiş zaten.Telefonu yüzüme kapatıyordu bende haklı olarak hakaret ve tehdit mesajı atıyordum gibi bir şey söz konusu olamaz ve hukuken bir açıklama değildir.Silinmiş dahi olsa(siber suçlar hepsini çıkaracak) 18 yaşından küçük kızın o telefonda uygunsuz görüntüsü varsa çok büyük sıkıntı.Avukat yardımı tavsiye ederim.Zira 3-4 ayrı suçtan(hakaret, tehdit, şantaj, ihtimal cinsel suç vs.) ceza alınma ihtimali olan bir durum.
engin bey telefonumda kiz arkadasimin uygunsuz goruntusu yok daha öncede hiç olmadi sadece smsler mevcut kufur icerikli ve ben telefonumu ne zaman nereden kimden alabilirim ? Bide attigim smslerden dolayi ne gibi bi ceza ile yargilanirim?
Telefonun ne zaman alınabileceği biraz muamma 1 yılı geçtiği oluyor bu gibi durumlarda.Hakaret ve tehdit daha önce sabıka yoksa erteli para cezaları yada hagb şeklinde gerçekleşecektir yüksek ihtimal.
engin bey cep telefonunu 24.10.2016 tarihinde aldim 4 gun kullandim ve bu olaylar oldu ne demek 1 yili geçebilir ve ben soruma cevap alamadim telefonumla ilgili gerekli bilgiyi nerden alcam siber suçlar subesinden mi veya telefonu mu kimden istemeliyim
Savcılık aracılığıyla ya da ifade verdiğin şube aracılığıyla bilgi almaya çalışabilirsiniz ancak incelemenin ne zaman biteceği bilinmediği için telefonu ne zaman alırsınız bilinemez. İncelemeler telefon çok eskiyse daha çok bilgi çıkacağından daha uzun, telefon yeniyse az bilgi çıkacağından daha kısa sürer. Uzun ve hor kullanılmışsa süre 1 yılı bile bulabiliyorken az öz kullanılmışsa 3 ay kadar sürebiliyor. Kaldı ki memlekette telefonuna el konulan bir ton insan olduğu için incelemeler de sıraya konuluyor bir nevi. En mantıklısı geçmesi muhtemel süreyi bilerek beklemek. ,
Tüm işlemleri avukat yardımıyla yapmanızda büyük yarar var.
Siber suçlar şubesine gitsem cep telefonum hakkında bilgi alabilirmiyim bu davada tek derdim telefon başka bişey degil yardımcı olabilecek birileri varmı?