Kavga yüzünden tazminatsız işten atıldım
Merhaba ; 27,10,2016 tarihinde 3 yıldır çalışmakta olduğum iş yerinde , kamera kayıtları ile sabit şu olayı yaşadım .
Belirtilen tarihte öğle yemeği hemen sonrası, saat 1 de üretim bölümünde, çalışan bir personel bana küfür etti ve gırtlağımı eliyle sıkıp beni duvara dayadı bunun üzerine , bende küfrederek onun gırtlağına yapıştım ve ittim. Sonrasında bizi ayırdılar, bu personel üretim alanında kullanılan bıçağı alıp üzerime geldi, bende gel lan diyerek üzerine yürüdüm ve yumruk attım gözüne , bu personel o esnada elindeki bıçakla kendi elinide kesti. Bizi ayırdılar ve direk ayrı ayrı savunmalarımızı alıp bi kaç şahidinde savunmasını alıp işten çıkışımıızın veridiğini söylediler. Savunmam hariç hiç bir şeye imza atmadım ayrılırken.
Benim ne yapmam lazım iş yerinden tazminatımı alma gibi bi durumum varmı?
Beni kamera kayıtları ile sabit ; tahrik edip işten kavulmamıza neden olan, bu personele tazminat davası açsam kazanma durumum ne olu
Cevap: Kavga yüzünden tazminatsız işten atıldım !!! YARDIM LÜTFEN
Ona göre siz onun işinden olmasına sebep oldunuz, size göre o.Onun size tazminat davası açıp kazanma ihtimali kadar tazminat davasını kazanma ihtimaliniz var.
İş yerinden tazminat almanız içinde bir avukatla çalışmalı alamamanız halinde bir de avukat parası vermeniz gerektiğini unutmamalısınız.