Bir krediye kefil oldum krediyi çeken kişi 3 ay ödeme yapmadı
Bir krediye kefil oldum.Krediyi çeken kişi 3 ay ödeme yapmamış ve kefil olduğum için evime kağıt geldi o kağıt ta şuan ne yazdığını hatırlayamıyorum çünkü tecrübesiz olduğum için krediyi çeken kişi ye gösterdiğimde kağıdı yırttı ve attı.. Aslında sizden yardım istediğim konu şu ; 3 Ay üst üste taksit i ödenmeyen bu krediyi ben kağıt geldikten sonra 2 ay lık borcunu 1 er haftayla yatırdım. hala 1 ay lık geriden geldiğim borcu duruyor. Acaba ben borcu tamamen ödemediğim için avukata düşmüş olabilirmi bu eve gelen ihtarname ? lütfen yardımcı olun.
Cevap: Bir krediye kefil oldum krediyi çeken kişi 3 ay ödeme yapmadı
3 taksit gecikmeye düştüğü andan itibaren kredi verenin yasal takip hakkı bulunmaktadır. Yani avukat vb.işlemler başlar. Eğer kredi taksitleri geriden ödenirse yani bekleyen bir taksit var ise bu sorun oluşturmaz.Size gelen kağıt yasal takip öncesi ihtardır. Malesef borçlu ödemezse siz ödemek durumunda kalırsınız. Banka borçlu ya da kefil ayrımı yapmaz. Kimden alabilirse direkt ona gider ve tahsilat yapar. Yani tahsilat esastır. siz kefilsiniz fakat bu müteselsil kefillik. Yani banka aynı anda ikinizide borçlu görür ve işlem yapar.