Bilişim sistemleri Banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık
herkese merhaba başımdan geçen olayı anlatmak ve yardım etmek istiyorum. Forumlara yazma konusunda acemi olduğum için yeni konu açmam mı gerekiyor yoksa olan konuya mı yazmam gerekiyordu bilmiyorum şimdiden kusura bakmayın. ismim Burak Eşim devlet memuru (hemşire) bende özel bir şirkette yetkiliyim. Bahse konu olay ATM den para çekerken başıma geldi , atm den para çekerken yanıma 2 kişi geldi ve üniversite öğrencisi olduklarını anahtarlarını unuttukları için dışarda kaldıklarını cüzdanlarının evde kaldığını , içlerinden birisi abisinin para göndereceğini ve paranın sizin hesaba gelmesinde sakınca var mı oradan çeksek dediler bende üniversite mezunuyum öğrenciliğin ne olduğunu sıkıntıları falan biriyim iyiliğim tuttu olur dedim.
aradan 5 dakika geçtikten sonra tabi bu arada bunlar telefon görüşmeleri yapıyorlar falan ben iban numarasını falan verdim bu kart eşimin maaş kartı bu arada. para yattı 350 TL bende parayı çektiğim gibi orada ki elemana verdim. aradan 1-2 ay geçti eşimi polis arıyor siber suçlar şubesinden ifade için telaşlandık hayatımız da polisiye olaylar olmadığı için bende iş yerinden izin alıp eşimle beraber gittik. Meğer o iki kişi dolandırıcıymış facebook grubundan mı tam olarak bilmiyorum telefon satışı gerekçesiyle birisinin parasını bizim hesabımız üzerinden almışlar tabi banka hesabı eşimin üstüne olduğu için eşimi çağırdılar ayrıca eşim o dönem hamile olduğu için dışarı çok çıkamıyor ayakta fazla duramıyordu.
gittik ifade vermeye bende verdim para çeken kişinin ben olduğumu diğer iki kişiye de parayı elden teslim ettiğimi söyledim eşimde ben evdeydim bilgim yoktur ifadesi verdi.
daha sonra ifademizi alan polis memuru bizi tekrar çağırdı atm üstünde ki kameradan kayıtlar almış, parayı ben çekerken görüntüleniyorum hatta 350 TL tutarı 3x100 + 1x50 iskambil kağıdı gibi göstere göstere oradaki elemana veriyorum fotoğraflarda mevcut. Ayrıca bu dava üzerinde benim para çektiğim atm yakınında bulunan kipa alışveriş merkezi atmsinden de aynı şekilde başka birinin hesabı üzerinden de para almışlar. ama o taraftan 700-800 civarı oda mağdur benim gibi. polis memuru bana savcının ismini verdi git bir görüş dedi iyi olur gittim bende akabinde savcı beni azarladı sana düştü iyilik yapmak diye ne bileyim dedim bende eşim devlet memuru bende şirkette yetkiliyim allaha şükür gelirimiz iyi 350 TL ye zerre ihtiyacımız yok dedim.
benim derdim eşim devlet memuru bir sıkıntı olmasın dedim savcıya bilmem dedim dolandırıcılık bu hafife gelmez dedi efendi temiz bir çocuğa benziyorsun sen dedi ne işin var evladım dedi mehmet bey dedim nereden bilebilirdim ki dedim. yapma dedi yapma neyse ben çıktım aradan 3-4 ay geçti tebligat mahkeme için ama beni tanık yazmışlar eşimi sanık.
ayrıca siber suçlarda ki polis memurunun telefon numarasını almıştım takip etmek için telefon açtım gelişme var mı diye dedi ki senin parayı verdiğin adam başka bir sebepten tutuklanmış falan demişti. neyse bizim sicilimiz eşi ve benim temiz ama bir sıkıntı olsun istemiyoruz da sinek küçük mide bulandırır yani.
nasıl bir yol izlemeliyim sonuçta ortada resimler banka kayıtları var üstelik dolandırılan adamı tanımıyoruz herhangi bir telefon görüşmemiz bile yok muhtemelen o adamda bizi tanımıyordur.
saygılarımla
cevap verirseniz memnun olurum.
edit : banka dekontları , kamera görüntüleri dosyada mevcut.
Cevap: Bilişim sistemleri Banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık
yok mu bu konuda bana yardım edecek bir kişi yada başına bu tarz bir olay gelmiş kişi ??:(