İnfaz hakimin verdiği kararda uyuşmazlık
Merhaba ;
Abimin 2009 da alacağına karşılık aldığı senetleri gününde ödeyemen karşı taraf size paranızı yatırmamız için yapıkredi banka hesap numarası istediler,abim de alacağı için kendi hesabı olmadığından dayı oğlunun yapıkredi kartını ödünç olarak aldı , Abim parasını aldı herşey yolunda giderken hakkında soruşturma açıldı alacağı kişiler başkasının hesabını kırarak dayı oğlunun hesabına para aktarmış para yı da abim çektiğinden ona ceza verildi. Hardisk ve diğer ıp lerimiz incelendi bir sonuç cıkmayınca abime 3yıl4 ay hapis cezası verildi.Temyize gitti dosya orda da onaylandı.
Abim bir avukata sorduğunda abime yeni yasadan yararlanabileceğini en fazla 3-4 gün hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikten yararlanabileçeğini söyledi.Kendisi şuanda cezaevinde ordu adliyesindeki infaz savcısı 122 gün kapalı ceza evinde kalacagını belirtmiş.
Uygulama; 5327 sayılı TCK' nun 142/2-e,62,53/1-a,b,d,e. 53/1-c maddeleri uyarınca 3 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına
Değerli büyüklerim sizce bu karar doğrumudur,yoksa karar da bir hata varmıdır,eğer varsa izleyebileceğim yollara bana yazarsanız çok memnun olurum .
Kendisi evli ve 3 tane ufak cocuğu vardır.Babamızıda yeni kaybettik tek aile büyüğümüz oda haksız yere içerde
Cevap: İnfaz hakimin verdiği kararda uyuşmazlık
Merhabalar;
Bu konuyu 4 gün önce açtım ama 110 kişi okumuş bir cevap vermemiş tabi haklılar bundan 5 yıl öncesine kadar avukata gitmiştim çok basit bir soru sormak için bana soru sorabilmek için 750tl bir ücret ver senin sorununu dinleyim diye o yüzden anladımki parayı veren düdüğü çalıyor.
Sorum ile ilgili olarak ben cevabını veriyim asla umudunuzu kaybetmeyin
1 haftadır çok uğraştım bu konu ile ilgili sonunda çözdüm eğer böyle bir suçtan yakınız içerdeyse ona verilen müddetnameye hemen itiraz etmesini ve 3 gün kapalı cezaevinde cezasını çektikten sonra hemen açığa geçmesi için dilekçe vermesini iletin açığa geçtiği anda yahut bir gün yahut direk salınacağını belirtin çünkü suçsuz içerde çok insan var asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin
Cevap: İnfaz hakimin verdiği kararda uyuşmazlık
Denetimli serbestlik yasasından yararlanmak için öncelikle açık ceza infaz kurumuna ayrılabilmeyi hak etmesi gerekiyor.
Açık ceza infaz kurumuna ayrılabilmek için de (toplam cezası 3 yılın üzerinde olduğu için) toplam cezasının 1/10'unu kapalı ceza infaz kurumunda infaz etmesi gerekiyor. Açık ceza infaz kurumuna ayrıldıktan sonra, denetimli serbestlik yasasından faydalanmak için dilekçe vermesi gerekmektedir.
İnfaz savcısının hesabı doğrudur, toplam cezası : 3 yıl 4 ay = 1215 gün / 10 = 122 gündür. 122 gün kapalı ceza infaz kurumunda yatması gerekiyor.
Avukatınız eski mevzuatta kalmış anlaşılan.