Babamın kredi kartı borcundan dolayı bana haciz gelebilir mi?
Merhabalar yaşım 23 mal mülk sahibi olmak istiyorum ama korkuyorum aklımda bir kaç soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.
Babamın kredi kartı borçları var ve ödeyemeyip yapılandırmaya gitti ve yine ödeyemedi. Şuan ikametgahı benim ev adresimde değil, annem ben ve kardeşlerimin adresi ayrı, babamın adresi ayrı. Annem ve babam ama hala kağıt üzerinde evliler.
Bunlardan dolayı bana haciz gelir mi? Ev araba dükkan gibi mülkleri üzerime aldığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Birde annemle evli olduğu için şuan ki oturduğumuz eve haciz gelir mi? Kira kontratı ve faturalar benim üzerime.
Eğer bilgilendirirseniz çok memnun olurum, teşekkürler...
Cevap: Babamın kredi kartı borcundan dolayı bana haciz gelebilir mi?
Borç kişiseldir, babanızın borçları nedeniyle size ait olan ev araba eşyaya haciz gelmez.
Babanızın kayıtlı ikamet adresi sizin oturduğunuz ev değilse, ev eşyası haczine de gelinmez.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Borç kişiseldir, babanızın borçları nedeniyle size ait olan ev araba eşyaya haciz gelmez.
Babanızın kayıtlı ikamet adresi sizin oturduğunuz ev değilse, ev eşyası haczine de gelinmez.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Peki babamın üstüne olan bir arsa var, bunu benim üstüme aldığımızda ve aradan bir kaç hafta geçince banka bu arsaya el koyma gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Alıntı:
Emre-Dylan rumuzlu üyeden alıntı
Peki babamın üstüne olan bir arsa var, bunu benim üstüme aldığımızda ve aradan bir kaç hafta geçince banka bu arsaya el koyma gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
Evet alacaklıdan mal kaçırmak için yapılmış bir işlem iddiasıyla bu devri iptal ettirebilir.