Öğrenciyim, Zor Durumdayım, Yol Göstermenizi İstiyorum
Merhabalar arkadaşlar, siteye yeni üye oldum.
Ben eylül itibariyle bir evde kiracı olarak kalmaya başladım. Doğalgaz aboneliği önce kapalıydı. Onu açtırmak için başvurdum, 600 küsür lira para verdim. Ancak belediyeden mühendis geldiğinde bacamda sorun olduğunu ve kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Bu olay eylül ayında oldu. Sonra bir baca kontrol firmasıyla iletişime geçtim, anca 1 ay sonra geldiler. Bu sürede ev sahibi, kendi evi olmasına rağmen süreçle hiç ilgilenmedi, sadece firmanın parasını ödedi. Kontrol firması sistemde komple problem olduğunu ve kombinin yerinin değişmesi gerektiğini, bunun da biraz yüklü miktarda para tutacağını söyledi. Bunun üzerine ev sahibi beni yaklaşık 1 hafta bekletti ve ekim'in sonunda daha yeni mühendis geldi ve proje çizdiler. Ama işlemin gerçekleşmesi için belediyeden izin almaları gerekiyor ve yaklaşık bir ay süre var bunun için. Kış gelmek üzere, havalar soğudu ve ev sahibi hala ilgili değil ve bu benim sinirimi bozuyor biraz. Süreci hızlandırmak için yapılabilecek bir şey var mıdır? Onun dışında ev sahibi önce parayı sen öde sonra biz sana öderiz dedi, ben tabii kabul etmedim. Diyelim ki paranın hepsini ödemeyi kabul etmedi, benim bir kısmını ödememi istedi, yasal hamlelerim nelerdir? Evi terketsem kirayı ödemek zorunda kalır mıyım?
Cevap: Öğrenciyim, Zor Durumdayım, Yol Göstermenizi İstiyorum
Düşüncem Öncelikle aranızda yapılmış kira kontratı varmı .Noterden belirttiğiniz konular hakkında Mal sahibine ihtar çekin,ihtar süresinde gerekeni yapmamışsa evi boşaltacağınızı bildirin.
Cevap: Öğrenciyim, Zor Durumdayım, Yol Göstermenizi İstiyorum
Değerli Üyemiz, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim, yaşamış olduğunuz sorunu (Dilekçe yazmayı bilmeniz şartıyla . )kolayca çözebilirsiniz. Söyle ki:
İlgili Ev sahibine Noterden İhtar çekmeniz gerekir, o İhtar Metininde alta belirtiğim kabaca şu cümlelere vurgu yapmanız gerekir:
Kombi hususunu detaylı bir şekilde anlatarak Kiraladığınız Evden tam manasıyla yararlanamadığınızı, Kiraladığınız evin xxxx nedenden ötürü ayıplı olduğunu belirtiniz; yaşamış olduğunuz sorunların xxx gün içinde çözülmesini talep ediniz. İşte bu talebiniz yerine getirilmediği taktirde evde ciddi sorunları şahsı bütçenizden ödeyerek çözeceğinizi; bu uğurda yapacağınız bütün belgeli masrafları Kiradan düşeceğinizi İhtar metininde belirtiniz. İhtar çekmenize rağmen gereken yapılmasa siz yaptırın, akabinde Kiradan yaptığınız masrafları düşün. Ancak İhtar çekerken dikkatli olunuz, hatta bir Avukat yardımıyla İhtarname çekerseniz sizin açınızdan çok iyi olur. Dolasıyla bir Avukat yardımıyla Ev sahibine İhtar çekiniz.
Saygılarımın Sunarım.