Evkur çalışmayan eşe haciz
Merhabalar, Eşim benden habersiz Evkur'dan cep telefonu satın almış. Eşimin kendisine ait herhangi bir geliri bulunmamakta yani ev hanımı, fakat her nasıl oluyorsa bu firma eşim gibi herhangi bir geliri bulunmayan ev hanımlarına kolaylıkla kefilsiz senetsiz satış yapabiliyor. Satış onayı çıktıktan sonra eşim bana böyle bir şey yaptığını söyleyince satışın iptalini istedim. Piyasa değeri 1600 TL olan telefon sözleşmeli olarak 2200 TL'ye satılmış ve satış onayı çıktığından da sözleşmeyi fesih etmediler. Borç 1178 TL ye düşene kadar ödemeye çalıştım fakat bir ara dara düştüm 2 ay ödeyemedim, 2 aylık taksidi ödemeye gittiğimde fahiş bir gecikme faizi talep ettiklerinden bende kalan borcu kızdım ödemedim. Şimdi %42 yıllık işlenmiş faiz ile birlikte geçen süre dikkate alınarak eşime 2514 TL tutarında icra ihbar kağıdı göndermişler. Bilgilendirirseniz sevinirim Evkur denen firma hiç bir geliri olmayan ev hanımlarına bu şekilde hatta daha yüksek meblağlı satış yapma hakkına sahipmidir ve evhanımlarını icraya verme hakkına sahipmidir. Ve ben bu borca eşi olarak itiraz edebilirmiyim konu hakkında ne yapacağımı bilmiyorum. Bilgilendirir yol gösterirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Evkur çalışmayan eşe haciz
Evet evkur çalışmayan birine mal satabilir, senet yapabilir, senede faiz uygulayıp işleme koyabilir. Bunda yasal herhangi bir sıkıntı yok. Eğer borca itirazınız var ise yasal süresi içerisinde sebepleriniz ve delilleriniz ile itiraz edebilirsiniz. Borcun tamamına, faize, imzaya, yada borcun bir kısmına itiraz edebilme hakkına sahipsiniz... Gönderdikleri ödeme emri ilamlı mı ilamsız mı onuda bildirirseniz daha net bilgi alabilirsiniz kanısındayım.
Cevap: Evkur çalışmayan eşe haciz
İtirazı da siz değil, icra takibi kim adına yapılmışsa o edebilir.